Danmark

København vært for integrationskonference

Borgmestre fra 14 storbyer fra hele verden samles torsdag og fredag i København for at diskutere integration.

København vært for integrationskonference

- Integration er afgørende for en storby.

Det fastslår Københavns Kommunes beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R), som torsdag og fredag er vært for en konference om storbyer og integration i København med deltagelse af ikke færre end 14 borgmestre fra storbyer i hele verden.

Anna Mee Allerslev peger på, at Danmark og København skal blive meget bedre til at udnytte de ressourcer, som nye danskere bringer til Danmark.

- I en storby, som bliver stadig mere mangfoldig, og hvor mennesker fra hele verden i stigende grad blander sig med hinanden, er det helt afgørende, at vi bliver bedre til at inkludere nye danskere i vores samfund, siger hun.

Det handler i høj grad om vores arbejdspladser og vores uddannelsesinstitutioner, mener Anna Mee Allerslev.

- Men det gælder også vores måde at skrue vores demokratiske institutioner og vores offentlige servicetilbud sammen på, siger hun.

Borgmesteren efterlyser politisk lederskab på området i Danmark.

- I de sidste 10 år under VKO-regeringen var der næsten udelukkende fokus på de problemer, som indvandring kan medføre. Nu har vi brug for at sætte en ny og langt mere progressiv dagsorden, der handler om, at vi har brug for nye danskere, og at vi skal udnytte deres ressourcer langt bedre, end vi gør i dag, siger hun.

/ritzau/