Nors

Københavner-Keld løfter stadig

58-årige Keld Petersen fra Teutonia Nors vandt DM i Masters i sin aldersklasse

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

- Jeg er nok forfængelig. Bare fordi jeg er 58 år kan jeg godt gøre noget ud af mig selv, siger Keld Petersen. Foto: Ole Iversen

NORS:Keld Petersen, også kendt som Københavner-Keld, er 58 år, ”men jeg er ikke gammel”, som han siger med et smil på læben.

Inden for vægtløftning er han lidt af et særsyn, for ikke mange bliver ved, når de når hans alderstrin.
- Når man når min alder og får en skade, tager det længere tid at komme sig, og man skal passe mere på, siger han.
Selv pådrog han sig for nylig en overbelastning af knæet, lige inden han skulle stille op til DM i Vægtløftning for Masters, og det gjorde, at hans sidste løft på 80 kg. ikke blev godkendt, da armene ikke var helt strakte over hovedet. Ikke desto mindre vandt han sin aldersgruppe.

Keld Petersen kommer fra København, men har familie i Ræhr. Han blev udlært tømrer i Hanstholm, men flyttede tilbage og boede en årrække i det rå sydhavnskvarter i København.

- Der var lidt for meget fest i min ungdom. Vi drak for mange bajere, og nogle af mine venner fik aldrig hold i det igen, fortæller Keld.
Vægtløftning blev en vej ud af det usunde miljø, han gik på kanten af i 1978, og han blev hurtigt bidt af det. Konkurrenceelementet var og er stadig en stor del af grunden til, at han dyrker vægtløftning. I dag fortæller han, at træningen gør ham glad og giver ham overskud.
- Jeg arbejder på Thisted Cementvarefabriks tegnestue, og det er jeg meget glad for, men det er stillesiddende arbejde. Så er det dejligt at jeg kan komme herud og få motion, forklarer han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Oversvømmelser efter dobbelt skybrud
Luk