Københavns Kommune vil tvinge udsatte børn i institution

Udsatte børn bliver understimuleret ved at gå derhjemme, og derfor skal de tvinges i daginstitution.

Børn under fem år fra socialt udsatte familier, der ikke kommer i daginstitution, er så markant dårlige stillede socialt og sprogligt end jævnaldrende institutionsbørn, at der nu skal være mulighed for at tvinge børnene væk fra hjemmet.

Sådan lyder et forslag fra Københavns Kommune, efter at en analyse fra kommunens velfærdsanalyseenhed viser, at cirka 700 af de i alt 2000 børn, der bliver passet derhjemme, kommer fra fattige familier med ikkevestlig baggrund.

- Børn, som ikke har dansk som modersmål, bliver sat bagud fra starten af, hvis de går derhjemme til de er seks år. Det vil vi gerne lave om på, siger Jonas Bjørn Jensen, der er børne- og ungdomsordfører for Socialdemokraterne i København.

- Vi har foreslået, at sundhedsplejen får nye redskaber, så der er hårdere midler at tage i brug, hvis vi i sidste instans vurderer, at det er skadeligt for børnene at gå derhjemme, og hvis man møder en lukket dør hos en familie, som nægter at samarbejde, siger Jonas Bjørn Jensen.

I 2011 vedtog Folketinget, at tosprogede børn omkring tre år kan tvinges i børnehave, hvis en sprogvurdering viser, at barnet har behov for sprogstimulering.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.