Københavns Politi advarer kvinder mod sexkrænker

Politiet mener, at den samme mand står bag en serie af overgreb mod kvinder på Nørrebro og Østerbro.

Politiet i København leder efter en seriekrænker i ti sager fra Nørrebro og Østerbro. Sagerne dækker over flere tilfælde af blufærdighedskrænkelse, vold og voldtægtsforsøg.

Gerningsmanden har i skjul fulgt efter kvinder i nattetimerne. Kvinderne, der alle er i alderen 18 til 32, har været på vej hjem alene.

I to tilfælde har manden konfronteret dem på åben gade. I de øvrige tilfælde har han fulgt dem til deres opgangsdør, og når det har været muligt, har han fulgt med dem op til deres lejlighedsdør.

Når kvinderne har forsøgt at låse sig ind, har han skubbet dem helt ind i lejligheden, hvor han omklamrede dem og kyssede dem intenst.

Signalementet på gerningsmanden lyder på en mand på mellem 25 og 35 år, der er 175 til 185 centimeter høj, almindelig af bygning, mellemøstlig af oprindelse og med kort og sort hår.

Gerningsmanden har i flere tilfælde haft en cykel med.

Overgrebene er sket tæt på Frederikssundsvej og Nørrebrogade på Nørrebro og i to tilfælde i kvarteret omkring Nørre Allé, Jagtvej og Lyngbyvej på Østerbro.

Københavns Politi vil gerne høre fra kvinder eller mulige vidner, der har observeret hændelser, der kan ligne de ti kendte tilfælde.

- Vi vil også gerne opfordre yngre kvinder til at tænke sig ekstra godt om, når de skal hjem om natten, siger vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen.

- Det kan være en god idé at slå følge med andre, og så skal man generelt holde sig godt orienteret i gadebilledet på vej hjem, og inden man låser sig ind i sin opgang.

- Vi har fuldt fokus på at stoppe disse overgreb, men indtil det sker, vil vi for alt i verden undgå flere.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.