Københavnske narkohandlere får hårde straffe

I sag, der omfatter både bagmænd og sælgere på gadeplan, har byretten givet straffe på op til 12 års fængsel.

Københavnske narkohandlere får hårde straffe

Københavns Byret fældede fredag dom i en sag om indsmugling og salg af heroin og uddelte straffe til seks københavnske narkohandlere på mellem halvandet og 12 års fængsel. En enkelt er dømt til psykiatrisk behandling.

Sagen, der har tråde til bandemiljøet omkring Blågårds Plads i København, er bemærkelsesværdig, fordi de tiltalte repræsenterer hele kæden i narkohandlen.

- Personerne på anklagebænken er lige fra narkomanen, der sælger små mængder stof på gaden, til bagmændene i toppen, der skaffer stoffet i udlandet, og de blev alle fundet skyldige og dømt, siger senioranklager Laura Birch, Københavns Politi, til Ritzau.

En albansk hovedmand blev blandt andet fundet skyldig i handel med fem kilo heroin og forsøg på at fremstille yderligere næsten 44 kilo heroin til at sælge på gaden. Han fik 12 års fængsel og skal udvises af Danmark.

Samme straf fik den anden albanske hovedmand.

Stoffet blev fordelt til købere på en parkeringsplads på Østerbro og forskellige steder i Københavns nordvestkvarter. Sagens anklageskrift indeholder lange lister med adresser og tidspunkter for overdragelse af stoffet.

Sagen mod narkohandlerne begyndte at rulle, efter at politiet i et par måneder havde holdt øje med en 29-årig mand, der har tilknytning til bandemiljøet på Blågårds Plads.

Både han og en 30-årig medtiltalt er blevet idømt otte års fængsel for handel med tre kilo heroin.

En 41-årig kvinde er dømt for at have deltaget i salg af 300 gram heroin. Hun slipper med fængsel i halvandet år, hvoraf retten har gjort det ene betinget.

Endelig er en 67-årig mand fundet skyldig i handel med 365 gram heroin. Han skal i psykiatrisk behandling, har retten bestemt.

En af hovedmændene ankede på stedet, mens resten har udbedt sig betænkningstid.

Anklager Laura Birch er tilfreds med dommene.

- Retten har fulgt min påstand fuldt ud. Det er hårde straffe, men det er også en stor mængde heroin, de har haft mellem hænderne, siger Laura Birch.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.