Køber på frierfødder sender TDC's aktier nordover

En amerikanske kapitalfond har kastet sine øjne på TDC. Kursen stiger selvom TDC har takket nej til tilbuddet.

Ritzau
Tekniker 2 Foto: Free/Tdc
Erhverv 8. juli 2016 10:42 - Opdateret 8. juli 2016 12:17
Aktierne i TDC stiger markant fredag formiddag efter en køber har henvendt sig til selskabet. TDC har takket nej, da tilbuddet ifølge koncernen langt fra var godt nok.

Allerede fra morgenstunden var der rygter om, at den amerikanske kapitalfond Apollo skulle have henvendt sig. Mens TDC ikke bekræfter hvem, den interesserede køber var, optræder navnet Apollo i filnavnet på den meddelelse, der er sendt via fondsbørsen.

- På baggrund af artiklen i Børsen i dag bekræfter TDC, at TDC har modtaget en særdeles foreløbig henvendelse om en mulig overtagelse af kontrollen med TDC.

- TDC har vurderet henvendelsen og konkluderet, at den var finansielt utilstrækkelig, ufuldstændig og ikke i aktionærernes bedste interesse. Derfor har TDC besluttet ikke at gå videre med henvendelsen, skriver TDC.

Aktierne i TDC stiger omkring klokken 10:30 med 10,3 procent til 35,9 kroner per aktie.

- Kigger man på den klassiske måde, kapitalfonde arbejder på, så giver det ikke så meget mening.

- TDC har jo været igennem møllen, hvor de har effektiviseret, skrællet omkostninger og skåret forretningen til, siger TDC-analytiker hos Sydbank Morten Imsgard om rygterne.

Der kan dog alligevel være ræson i et køb af TDC. TDC er bundet på hænder og fødder af sin omkring 26 milliarder kroner store gæld.

Kunne en kapitalfond skyde penge ind, ville det give muligheder for at skabe værdi via nye strategiske muligheder i TDC, der grundet gælden ikke er mulige nu.

- Derudover, så er vi i en verden, hvor alle desperat jagter afkast på grund af de lave renter. Pengene brænder i lommen på alle de her fonde.

- Så man er nok villig til at påtage sig mere risiko, end man var før, når det kommer til investeringer, siger Morten Imsgard.

Han vurderer, at en køber skal lægge en stor præmie, hvis man skal hapse TDC uden bestyrelsens opbakning.

- Man bliver nødt til at have bestyrelsen med. Derfor kan man nu også spekulere i, at de må lægge et stort bud, for at overbevise bestyrelsen, siger Morten Imsgard.

/Ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...