Købmand har lokalt kød i frysedisken

Et samarbejde mellem kødkvægsavler og købmanden i Sennels giver mulighed for at købe kød produceret "lige rundt om hjørnet"

Niels Hansen og Peter Mørk
Købmand Kim Sørensen (t.v.) har afsat et hjørne af sin frysedisk til kødvarer af racen Charolais leveret af Mads Bjerregaard fra Nørgaard I/S og hvor dyrene har gået og græsset i nærheden.
8. september 2018 09:38

SENNELS: De sidste seks-otte uger har der i et hjørne af frysedisken hos købmand Kim Sørensen i Sennels ligget en del forskellige kødvarer, som alle har sin oprindelse fra kvæg, der har græsset i nærområdet.

- Jeg har fornemmelse af, at dem, der har smagt det her kød kommer og køber det igen, siger han.

Leverandøren er Nørgaard I/S, som er ejet af far og søn - Stig og Mads Bjerregaard - og som ligger et stenkast fra købmandsbutikken i Sennels.

Eller rettere et par kraftige stenkast, men ejendommen har marker med deres kvæg lige op til Sennels, så det kød fra kvæg, som har græsset rundt om byen.

- Vi har gennem længere tid solgt fersk kød til private, fortæller Mads Bjerregaard og forklarer, at private kan købe fersk kød på den måde, men det betyder også, at man selv skal skære det op og fryse det.

Skulle købmanden sælge fersk, ville det kræve en ansat slagter og det er salget nok for lille til.

Derfor er kødet skåret ud og frosset i slagtehuset på Mors inden det kommer til Sennels.

Mads Bjerregaard og Kim Sørensen håber, at flere vil prøve at købe kødet og smage forskellen på noget, der har hængt og modnet i 16-18 dage og så det traditionelle kød, der er vakuumpakket lige efter slagtningen.

- Jeg ved da godt, at vores kød er en halv gang dyrere, men det er efter min mening også bedre, siger Mads Bjerregaard, der også håber, at kunderne sætter pris på, at dyrene har gået og afgræsset naturområder hele sommeren og ellers er opdrættet uden brug af eksempelvis væksthormoner.

Foreløbigt har både producent og købmand ingen tanker om at stoppe projektet og det frosne kød har også en lang holdbarhed.

Besætningen på Nørgaard I/S er af racen Charolais.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...