Købte falske dollarsedler - fik bøde i danske kroner

Det er ulovligt blot at eje sedler, der minder for meget om virkelighedens pengesedler måtte himmerlænding sande

Jens Hukiær
Arkivfoto: Colourbox
Retssag 2. oktober 2018 21:10

AALBORG: En 22-årig mand fra Overlade ved Løgstør må nu sande, at det er ulovligt blot at forsøge at få fat i falske pengesedler.

Den unge mand er ved retten i Aalborg blevet idømt otte dagbøder af hver 500 kroner.

Han havde i april 2017 via appen "Wish" bestilt 1.500 efterlignede 100 dollarsedler, som blev leveret via Det Internationale Postcenter i Københavns Lufthavn i Kastrup.

Her blev pakken med de falske dollarsedler opsnappet, og politiet kunne efterfølgende let sigte den 22-årige himmerlænding.

- Han forklarede i retten, at han kun skulle bruge dollarsedlerne til sjov - blandt andet til at spille poker for. Det var ifølge manden sjovere end at spille med jetons, fortæller anklager ved Nordjyllands Politi Dorte Kvist, der førte sagen mod den 22-årige.

- Manden er blevet dømt efter paragraf 169 i straffeloven, at pengesedlerne frembyder væsentlige ligheder med ægte dollarsedler. Han er ikke dømt for at ville udbrede sedlerne, understreger anklageren.

Paragraf 169 lyder: Med bøde straffes den, som forfærdiger, indfører eller udspreder genstande, som ved form og udstyr frembyder væsentlig ydre lighed med penge eller med et til almindeligt omløb bestemt finansielt instrument.

De falske dollarsedler blev konfiskeret. Den 22-årige modtog dommen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...