Hallund

Køerne lukkes ud på græs

300 køer på græs på søndag

Anette og Mogens Larsen åbner dørene. Arkivfoto

Anette og Mogens Larsen åbner dørene. Arkivfoto

HALLUND:Til økodag søndag på Vester Hebbelstrup vil der være rig mulighed for at nyde den økologiske natur omkring gården, og der stilles an med hyggelige aktiviteter for børnene.

Søndag fra klokken 10 til klokken 14 inviterer Anette og Mogens Larsen inden for til årets økodag, hvor deres 300 malkekøer igen får økologisk græs under fødderne.

Anette og Mogens Larsen købte gården efter Mogens’ forældre i 1985, og de har drevet den økologisk siden 1991.

I dag er de fleste af de fem børn flyttet hjemmefra, men de to yngste stikker stadig hovedet forbi i nogle weekender. Den yngste, Marianne på 16 år, går på ungdomsskole. Andreas på 22 er ved at tage lederuddannelsen sig på landbrugsskole. Malene på 24 år studerer land, miljø og fødevarer på Aarhus Universitet, Martin på 27 er ved at uddanne sig til værktøjsmager, og Anders på 33 er uddannet købmand. De vil alle være til stede på økodagen.

Gården beskæftiger seks fuldtidsmedarbejdere samt en række timelønnede i sæsonen. For tiden er der to faglærte landmand - Mette i stalden og Morten i marken. Desuden er to andenårselever - Wouter i stald og Kasper i marken samt to førsteårselever Maia og Jesper, der er med i alle opgaver. De er ligeledes til stede på økodag.

Parret driver 400 hektar økologisk landbrugsjord (svarende til 800 fodboldbaner) majs, korn, græs. Gårdens godt 300 malkekøer leverer mælk til Arla.

Familien Larsen er blandt de 12.000 landmænd, som ejer Arla, og mejeriet vil i dagens anledning være til stede med lækre smagsprøver på økologiske mejeriprodukter, som man kan nyde til sin medbragte madpakke.

Familien, Arla og Økologisk Landsforening opfordrer desuden til, at man deltager i familiequizzen ”Økologi på kryds og tværs” på gården og dermed får samtidig udleveret en sej drikkedunk.

Familien Larsen håber, at mange igen vil benytte denne dag til at opleve livet på en økologisk gård, og de ser alle frem til at dele køernes forårsfest med gæsterne.

Køerne lukkes ud præcis klokken 12. Anette og Mogens Larsen lover, at det bliver et imponerende syn.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.