Køkkenchefen overlever

Køkkenchefen på Feriecenter Skagen Strand i Hulsig, Åge Vinther, er ikke sådan er slippe af med. Han har overlevet hele otte direktører på få år. Ejerforholdet på det store feriecenter med 142 dejlige feriehuse er efter nogle turbulente år faldet til ro med en ny kreds af ejere, der senest har udvidet med 70 feriehuse, et 500 kvadratmeter stort børnevenligt subtropiske badeland, hvor luften er 30 og vandet er 28 og ikke mindst en 48 meter lang vandrutschebane med lyseffekter. Det er nyheder, men det er køkkenchefen ikke. Åge Vinter har i seneste runde været syv år i restauranten og er den, der har været længst på stedet. - Der er gennem årene bygget en kreds op af stamkunder, der kommer til Hulsig fra det meste af Vendsyssel for at spise a la carte eller vore meget populære vildtborde i efteråret og fiskebordet, som vi kører hver onsdag i juli. Jeg prøver at fastholde en række traditioner for eksempel også med julefrokoster, for gæsterne vil gerne vide, hvad de kan få og hvornår, fortæller Åge Vinter. Han bor privat i Tversted, hvor han de seneste tre år også har stået for restauranten på Tannishus. - Vi kører stort set samme koncept begge steder, men det er kun i Hulsig, vi har vildtbord og fiskebord. Det er bygget op med en fiskesuppe serveret ved bordene og stor buffet med op til 50 forskellige retter, plus garnituren, og som afslutning en sød dessert. Vi henter de friske råvarer på havnen i Hirtshals, hvor man kan handle 10 til 15 procent billigere end i Skagen. - Jeg ved aldrig helt, hvad jeg skal lave til fiskebordet en onsdag aften. Det afhænger nemlig af, hvad fiskehandleren om morgenen har i garnet, og vi glæder os hver gang til at se, hvad vi kan lave til den store buffet. Men vi har aldrig sild og fiskefilet. Det kan være godt nok, men ikke til vores fiskebord, som skal være noget specielt med mange forskellige og spændende smagsoplevelser, siger køkkenchefen. Vi har prøvet fiskebordet, og det er smag af eventyr. Åge Vinter skal nok holde pladsen i lang tid frem.