Køkkenet lukket

Risagerlunds køkken er lukket, og maden laves nu på sygehus

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Som i et ægteskab kommer parterne med noget hver især.

BRØNDERSLEV:Selv om alle er sikret arbejde, og selv om det er gamle rammer, der forlades, trillede der dog en tåre onsdag, da den sidste kartoffel blev kogt på Plejehjemmet Risagerlund i Brønderslev.

Køkkenet lukkede, og de 12 medarbejdere havde sidste arbejdsdag, for i dag at begynde på Nordjysk Mad I/S.
Nordjysk Mad er et interessentskab mellem Brønderslev Kommune og Region Nordjylland, og det har til huse på Brønderslev Psykiatriske Sygehus.
Det ny køkken skal levere mad til ca. 400 personer dagligt. Risagerlunds køkken har leveret til knapt 300, nemlig Risagerlunds egne beboere og de 10 plejecentre i kommunen.
Der er 24 ansatte i det nye køkken Nordjysk Mad I/S. Leder af køkkenet er Mary-Ann Sørensen, der kommer fra en stilling ved Jammerbugt Kommune. Mary-Ann Sørensen fratrådte i forbindelse med, at Jammerbugt Kommune udliciterede madproduktionen.
I Brønderslev Kommune valgte man at gå den modsatte vej, nemlig at opretholde et centralt køkken. Men frem for at kommunen skulle bygge eget køkken, blev der indgået en aftale med regionen.
Inge Skamriis, der i 19 år har været leder af køkkenet, er blevet ansat i visitationen i Brønderslev Kommune, og skal blandt andet rådgive omkring sund mad til ældre.
Risagerlund skal indtil august-september 2013, hvor de ældre flytter til det ny plejecenter på Kvickly-grunden have varm mad fra det ny køkken. I dag er der 22 beboere på Risagerlund.
Brønderslev Kommune har allieret sig med et firma i Hjørring, der piller inventaret ned og sælger det.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.