Køleskabslig blev kvalt med papir og pose

Mette Bønnelykke blev fundet død i et køleskab, og obduktionen viser nu, at hun blev kvalt. Samlever nægter.

Køleskabslig blev kvalt med papir og pose

Mette Bønnelykke Herholdt blev dræbt ved kvælning, konstaterer Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

Obduktionen af Mette Bønnelykke Herholdt, der blev fundet liggende i et udrangeret køleskab på en adresse i Dannemare i februar i år, viser, at hun blev kvalt af sammenpresset papir og en pose over hovedet.

- Hendes luftveje var blokeret med sammenpresset papir, hvorefter hun har fået snøret en plastikbærepose stramt om halsen, inden hun blev pakket ind i en presenning og anbragt i køleskabet, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Den 47-årige tidligere samlever, der blev varetægtsfængslet den 6. februar - sigtet for drab - har accepteret frivillig forlængelse af varetægtsfængslingen til den 2. april.

Han nægter sig fortsat skyldig i sigtelsen for drab, men erkender at have anbragt liget af Mette Bønnelykke Herholdt i køleskabet.

Ifølge den fængsledes forklaring døde Mette Herholdt en naturlig død. Det har dog rejst spørgsmålet om, hvorfor han beholdt liget - og angiveligt flyttede med det - i en toårig periode.

Den 40-årige kvinde var savnet i to år, inden hun blev efterlyst i december 2012.

Ifølge flere medier kan motivet til drabet være økonomi. En ven af Mette Herholdt er angiveligt blevet franarret og truet til at betale over 42.000 kroner efter hendes død i 2010.

Vennen, Ole Østerballe, mener, at det er den tidligere samlever, der har franarret ham pengene ved at overtage Mette Herholdts facebookprofil.

Det endelige resultat af obduktionen foreligger endnu ikke, da de retskemiske undersøgelser endnu ikke er afsluttet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.