Køns-ulighed ikke problem for K

Justitsminister Lene Espersen er nu eneste kvinde på De Konservatives kandidatliste i Nordjylland, efter Susanne Sjørup har valgt at trække sit kandidatur fra Hjørringkredsen.

Lene Espersen, justitsminister, var lørdag formiddag i øjenhøjde med potentielle vælgere på gågaden i Thisted. Den nye valgstruktur gør det nemlig muligt for vælgere i Thy at stemme personligt på Lene Espersen til valget 13. november, også selv om hun i Thisted er på udebane i forhold til sin egen kreds i Nordjylland. Foto: Dianna Holm
Aalborg 1. november 2007 16:00

Dermed har kvinder, der vil sætte kryds under liste C, kun en kandidat af samme køn, de kan stemme på. Men det faktum bekymrer ikke valgekspert fra Aalborg Universitet. - Det har ikke den store betydning for De Konservatives valg i Nordjylland. Mest fordi de har to meget stærke frontfigurer i Lene Espersen og Jakob Axel Nielsen. De skal nok trække vælgerne til, fortæller Johannes Andersen, lektor på Aalborg Universitet. Men hvis der på SF’s kandidatliste var den samme fordeling mellem kønnene havde snakken været en anden. - Det ville have været et problem for SF’s vælgere, fordi de er mere ideologiske på det område. Hos De Konservative betyder det mindre, forklarer Johannes Andersen. På SF’s kandidatliste i Nordjylland er der til dette folketingsvalg opstillet fem kvinder og fire mænd.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...