- Kør hjemmefra noget før

Chef for vedligehold i Vejdirektoratet mener nordjyderne er uforberedte på at skulle holde i kø

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Alle tre spor i det nordgående rør i Limfjordstunnellen er spærret de kommende cirka 10 dage. Foto Grete Dahl

AALBORG:- Hvis man skal gennem Limfjordstunnellen skal man køre hjemmefra en til halvanden time, før man plejer, for at nå frem i rette tid. Sådan lyder opfordringen fra Erik Stoklund Larsen, chef for Vejdirektoratets afdeling for vedligehold.

Opfordringen fra vedligeholdelseschefen kommer efter de massive kødannelser ved Limfjordstunnelen mandag morgen og igen i dag tirsdag.
Mandag begyndte vejdirektoratet et arbejde med at udskifte belægningen i tunnelrørene - et arbejde, der vil stå på i tre uger.
Vedligeholdelseschefen kalder nordjyderne uforberedte på risikoen for at komme til at holde i kø på motorvejen generelt og ved Limfjordstunnellen i særdeleshed.

Så hurtigt som muligt

- På Sjælland kører alle hjemmefra en time til halvanden, før de skal være fremme, hvis de skal til København omkring myldretiden. Sådan er det bare, konstaterer Erik Stoklund Larsen.

Han forsikrer, at Vejdirektoratet arbejder så hurtigt som muligt.
- Vi propper så mange folk i arbejde i tunnellen, at det er lige før det går ud over effektiviteten, men også kun lige før, siger han.

Holdbarhed i 15 år

Vedligeholdelseschefen understreger, at arbejdet kun kan udføres i døgndrift.

- Vi skal først have asfaltbelægningen fjernet. Dernæst skal 20 centimeter beton raspes op, og der skal lægges ny beton. Det sker i en løbende proces, og betonen skal have tid til at hærde, så vi er nødt til at arbejde i døgndrift. Vi kan ikke som ved andre vedligeholdelsesarbejder i tunnellen nøjes med at arbejde om natten og så åbne tunnellen i dagtimerne for at undgå køerne i myldretiden, siger Erik Stoklund Larsen.
Til trøst kan det oplyses, at denne type reparation kun skal foretages hvert 15. år.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.