Kogebog for campister

Litteratur 12. december 2004 05:00

Den nye kogebog - Campingkokken - gør det let at fremtrylle lækkerier i camping-køkkenet. Bogen, der er på 144 sider er spækket med danske, franske, italienske og spanske opskrifter, og samt vinforslag. Lotte Bering og Ib Langkjær fra Vejle har altid campingvognen med, når de holder ferie. Da de begge elsker god mad, fandt de det naturligt at udgive kogebogen til den kulinariske campist - som en inspiration til at hygge sig med at lave god mad i campingvognen. - Camping er megete, meget andet end "netundertrøjer, dåsebajere og campinghabit". De, der har den opfattelse, afskæres fra en enestående, fantastisk oplevelse, siger Lotte Bering. - Tænk på alt det, man går glip af bare fordi, man ikke ved, at det er der. Det vigtigste for os er at fortælle den gode historie om camping. En livsstil, hvor friheden er central. Vi vil gerne begejstres, opleve naturen, historien, kulturen - og madkulturen. Vi vil ikke gå glip af noget i denne verden. Vi vil have det hele med. Vi skal bare have mod til at prøve noget nyt. Derfor besluttede vi at lave kogebogen, fortæller Lotte Bering. Opskrifterne i bogen er lette, overskuelige og med få ingredienser, der er let tilgængelige, uanset hvor man befinder sig på sin ferie. Mange opskrifter bygger på samme hovedingrediens, eksempelvis samme slags kød - men er med forskellig garniture fra land til land. Kogebogens kok og sommelier, der begge er campister, har desuden en mængde gode tips om mad og vin. Og så finder man naturligvis også kendte danske retter som brændende kærlighed og stegt flæsk med persillesovs. Bogen koster 249 kroner og kan købes i de fleste campistbutikker.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...