Kogemænd spredte næstekærlighed

Madhus gik på gaden for at uddele gratis suppe til byens hjemløse

Amalie Tarp Borup
Foto: Michael Bygballe
Aalborg 18. februar 2015 16:22 - Opdateret 18. februar 2015 17:19

AALBORG: Duften af kraftfuld hjemmelavet vintersuppe spredte sig onsdag eftermiddag på Kennedy Plads i Aalborg.

Her havde tre kogemænd fra madhuset Mad med Kærlighed i Gistrup nemlig opstillet en bod med en stor gryde varm og nærende oksekødssuppe, som blev delt ud til byens hjemløse.

De tre medejeres filosofi er, at alle fortjener mad med kærlighed, og derfor har de besluttet sig for at sprede lidt glæde i vinterkulden for Aalborgs mange hjemløse med en kop gratis vintersuppe - kogt på næstekærlighed, som de selv udtrykker det.

- Vi vil gerne give lidt tilbage, og de hjemløse fortjener mad med kærlighed ligesom alle andre, siger stifter og medejer Mikkel Thellufsen.

Kulden udfordrede

Selvom mange hjemløse slog vejen forbi boden for at få stillet sulten og varmet fingrene, var den bidende februarkulde en udfordring for det velgørende suppekøkken.

En af dem, der dog valgte at trodse kulden, var Leif Jensen, som er Hus Forbi-sælger og har været hjemløs i godt fire år.

- Jeg synes da, det er en god ide, at de gør sådan noget her for os, men de rammer nok ikke helt målgruppen. Det er svært at få os samlet et sted, siger han.

Arrangementet er det første af slagsen for madhuset, men Mad med Kærlighed har planer om at afvikle en række andre giv-tilbage-initiativer i løbet af foråret og sommeren.

De håber desuden på at kunne gøre ’Det kærlige suppekøkken’ til en tilbagevendende tradition, som ligger fast to gange hvert år i de koldeste måneder.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...