Kogt torsk med sennepssauce og rødbeder

Sidste fif til nytårsaften.

4 kuverter

  • 700 g torskefilet
  • 1 skalotteløg
  • persillestilke
  • 3 champignons
  • 2 spsk. Vineddike
  • salt
  • 2 spsk. smør
  • 1 spsk. mel
  • 4 dl mælk
  • 2 spsk. grovkornet sennep
  • 1 citron
  • 3 Ingrid Marie æbler
  • 2 rødbeder
  • 1 citron
  • lidt honning
Fremgangsmåde Vand koges op med urter til kogelage. Sørg for at have rigeligt salt i vandet. Torsken skæres i passende stykker og pocheres i væden. Dæk den til med låg eller staniol. Smør smeltes og røres med mel til en smørbolle. Tilsættes mælk lidt af gangen og smages til med sennep, salt, peber og citron samt evt. lidt væde fra fiskepocheringen. Æbler og rødbeder skrælles og rives på råkostjern og marineres med saft af citron samt honning. Ønsker du at gense indslaget med Morten Kok på 24NORDJYSKE, så klik på 'programmer' i vores Media Player. God fornøjelse.

Breaking
Ingen afsluttende prøver for 9. og 10. klasser: 15. april åbner institutioner og skoler for 1.-5. klasse
Luk