Kok fra Mors i medvind

Mette Dahlgaard har sine rødder på Mors. PR-foto.
4. september 2018 12:56

Tivolis grønne restaurant Gemyse er blevet optaget i den internationale guide Truth, Love & Clean Cutlery, der har fokus på bæredygtighed. Her er Gemyse kommet i selskab med Geranium og Noma. Lige nu er Gemyse aktuel med flere arrangementer under madfestivalen Copenhagen Cooking, og 9. september deltager Mette Dahlgaard, Gemyses gastronomiske chef, i DM i hotdog i Aarhus med en vegansk hotdog.

Mette Dahlgaard, Gemyses gastronomiske chef:

- Jeg er glad og stolt over, at Gemyse er kommet med i en guide, som tænker længere og ud over det, der ligger på tallerkenen. Vi laver god mad hver dag, men når maden er spist, er beviset væk. Det er fedt at få et skulderklap for helheden, de bæredygtige visioner og udførslen af dem, siger hun ifølge en pressemeddelelse.

Guiden Truth, Love & Clean Cutlery er en ny guide, der efter eget udsagn er en “guide til verdens mest eksemplariske, økologiske, bæredygtige og etiske restauranter". Guidebøger udkommer i versioner til det det engelske, amerikanske og australske marked samt en international udgave, der gælder for hele verden. De bliver distribueret af Abrams Books, og kan blandt andet købes hos Thames & Hudson.

Gemyse er blevet udvalgt som en af de københavnske restauranter sammen med blandt andre Geranium og Noma.

- Det betyder meget at komme med i en international guide, for det er godt, at Gemyse bliver bemærket udenfor andedammen. Der er så vanvittigt mange gode restauranter i verden, og her får vi lov at blive nævnt samme med nogle af dem. Det gør mig heller ikke mindre stolt, at vi på københavnerlisten er i selskab med Noma og Geranium, siger Mette Dahlgaard.

Mette Dahlgaard er tidligere køkkenchef på Geist og overtog rollen som Gemyses gastronomiske chef i oktober 2017. Fokus er på grønne retter, høj kvalitet og mangfoldighed, en kombination, der har fået restauranten anbefalet i Michelin guiden i 2018.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...