Mariager

Kok vender hjem til traditionsrigt gæstgiveri

Postgaardens nye ejer kender stedet bedre end de fleste. Han er selv uddannet derfra og kalder det en drøm, at han nu kan føre stedet videre

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Hotel Postgaarden har stået tom i over en måned, da den forrige ejer gik konkurs. Nu har en ny ejer overtaget, og der åbnes igen 10. november.

MARIAGER:Man får fornemmelsen af, at væggene er ved at vælte nedover en, og man kæmper en smule for at holde balancen, når man bevæger sig rundt i Hotel Postgaardens historiske krostuer.

Det gamle bindingsværkshus har været en del af Mariager historie siden 1710, hvor det blev opført. Derfor emmer stedet af historie, og rent faktisk er stedets nye ejer Tommy Skjødt selv en del af den historie. For han har stået i lære i det køkken, der nu skal være udgangspunktet for hans nye eventyr som kroejer.

- Inderst inde har det nok altid været en drøm at overtage stedet. Faktisk er jeg tidligere blevet opfordret til det, men det er først nu, det for alvor passer, siger han.

Sjælen skal bevares

Hverken stedets sjæl eller interiør har ændret sig meget, siden Tommy Skjødt som en ung knægt tog ved lære, og det kommer det heller ikke til i fremtiden. For selvom han sammen med de daglige ledere af stedet, Jesper Juhl Christensen og Mark Skjødt Nielsen, har brugt det meste af tiden siden onsdag på at gøre stedet klar til istandsættelse, så bliver det med den gamle krostemning som rettesnor.

- Vi vil gerne bevare stedets sjæl, og derfor kommer vi til at bruge de gamle lamper og det gamle interiør igen, forklarer Tommy Skjødt, mens han viser rundt i den gamle kro, hvor billederne efterhånden er fjernet fra væggene og lamperne er pillet ned, så malerne kan komme ind og få frisket stedet op.

- Hele stedet kommer til at få en overhaling. Det gælder alt fra køkken, til krostue, værelser og toiletter, siger han.

De gamle dyder

Siden overtagelsen har trekløveret arbejdet op mod 14 timer i døgnet for at forberede stedet til håndværkerne, der skal sørge for, at det hele bringes i orden.

NYE EJERE AF POSTGAARDEN

Den daglige ledelse kommer til at bestå af ejer Tommy Skjødt, hotelchef Jesper Juhl Christensen og køkkenchef Mark Skjødt Nielsen.

De er alle garvede i restaurationsbranchen, og Jesper Juhl Christensen og Mark Skjødt Nielsen har tidligere drevet Pøt Mølle i Hammel og restaurant Gudenåen.

Tommy Skjødt er selv uddannet kok og har også arbejdet på Pøt Mølle. Siden har han været selvstændig med blandt andet Mariager Diner Transportable og Dinneriet.

Det er ikke kun interiøret, der skal holdes i den gamle stil. Den gamle stil skal også gennemsyre oplevelsen. Det skal være en klassisk kro med et moderne twist, og det betyder, at der næsten altid vil være wienerschnitzel og stegt flæsk på menukortet, mens der også vil være en mere gourmet-præget menu, der bliver skiftet hver måned.

For værelserne i hovedbygningen betyder det, at de det gamle interiør bliver genbrugt, mens der bliver opdateret med nyere TV og bedre internet over hele linjen. For hotelchef Jesper Juhl Christensen skal et kroophold også byde på mere en blot god service.

- Det handler om værtskab i verdensklasse. Folk skal føle sig velkomne, uanset om de er overnattende eller spisende gæster, siger han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.