Udland

Kokain for milliarder fundet i lastbiler i øde bjergegn

Bolivia har beslaglagt et parti kokain, der skønnes at kunne have indbragt 350 millioner dollar i USA.

Politiet i Bolivia har beslaglagt 7,5 ton kokain, der var på vej til Honduras og formentlig skulle sælges på det amerikanske marked.

Det store parti kokain skønnes at kunne have indbragt omkring 350 millioner dollar i USA. Det svarer til over 2,3 milliarder kroner.

I Honduras ville kokainen til sammenligning kunne indbringe omkring 160 millioner dollar, siger Bolivias indenrigsminister, Carlos Romero, mandag på et pressemøde i byen La Paz ifølge Reuters.

Fangsten blev gjort onsdag i sidste uge ved et fjerntliggende bjergpas, der forbinder Bolivia med havne i Chile. Herfra skulle kokainen angiveligt udskibes til Honduras i første omgang.

Kokainen var skjult i sække med mineraler, der blev transporteret på flere lastbiler. Tre bolivianere blev anholdt under aktionen, men flere personer ventes at blive anholdt ifølge det bolivianske medie El Deber.

Avisen oplyser, at den konfiskerede kokain har en maksimal renhed. Dermed ville den kunne blandes op flere gange, inden den havnede hos slutbrugerne.

I januar fandt politiet i Bolivia mellem seks og otte ton kokain, der også var skjult i sække, som officielt indeholdt mineraler. Ifølge toldpapirer var Elfenbenskysten i det vestlige Afrika destinationen for sendingen.

Herfra skulle det muligvis til Europa. CNN har tidligere beskrevet, hvordan latinamerikanske narkokarteller har ekspanderet til Vestafrika, hvor de i samarbejde med lokale kriminelle bander bearbejder det lukrative kokainmarked i Europa.

I maj beslaglagde narkobekæmpelsespoliti i Colombia et endnu større parti kokain på næsten ni ton. Det blev omtalt som en af de største narkofangster gennem tiderne.

Bolivia er ifølge en opgørelse fra FN verdens tredjestørste producent af kokain efter Peru og Colombia.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.