Kokain-sælger leverede til døren - udvises efter 22 år i Danmark

Nordsjællands Politi har lavet stor og kompleks efterforskning i sag om hvide bude, siger anklager efter dom.

ROSKILDE:Tre unge mænd, der i flere måneder leverede kokain til døren som en form for budtjeneste, er fredag blevet dømt af Retten i Roskilde.

Den ene, en 22-årig mand med irakisk statsborgerskab, udvises af Danmark, hvor han er født og opvokset, oplyser Nordsjællands Politi.

Oveni udvisningen er Haydara Al-Asaadi desuden blevet idømt fængsel i fire år og seks måneder. Han har anket den del af sanktionen, der angår udvisning for bestandig, til landsretten.

Hans partner i den kriminelle forretning, 24-årige Marco Mechta Milovic, er blevet straffet med fængsel i fem år og seks måneder. Han overvejer at anke afgørelsen.

Begge er fundet skyldige i at have været i besiddelse af 1,5 kilo kokain og af næsten 300 gram hash, oplyser Nordsjællands Politi.

Som såkaldte hvide bude leverede de kokain især i Storkøbenhavn og i Køge-området. De modtog bestillinger på to salgstelefoner og sørgede derefter for hurtig ekspedition i flere biler. I nogle tilfælde sendte de særlige tilbud til kunderne om mængderabat.

Handlen stod på fra november 2018 og frem til marts 2019, hvor de blev anholdt, oplyser senioranklager Michael Winther.

- Det har været en stor og kompleks efterforskning, som politiet har lagt meget arbejde i, og strafudmålingen vidner også om, at vi har med alvorlig kriminalitet at gøre, siger han i en pressemeddelelse.

Den tredje mand i sagen, 25-årige Jonas Jørgensen, har haft en mindre rolle, vurderer retten. Han blev dømt for besiddelse af 450 gram kokain, hvilket har udløst en dom på fængsel i to år og seks måneder. Jørgensen har modtaget dommen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.