Fødevarer

Kokke i vigør

SKAGEN:Skagens kokke viser topkvalitet - også udenfor sæsonen! I Skagen har man gode råvarer og kokkene ved hvordan de skal tilberedes – hele året rundt! Det kan man opleve ved arrangementet Kokke mod Cancer. Initiativet udspringer fra syv af byens mest fremtrædende restaurationer og råvareproducenter. Her har kokkene iværksat tiltaget ”Kokke mod cancer” der skal løbe af stablen i dag klokken 17.30. Der bliver kreeret en luksusmiddag for 125 betalende gæster á kr. 1500 kroner per kuvert. Arrangementet holdes på Restaurant Hyttefadet og vil byde på: Syv retters menu med blandt andet grillet helleflynderfilet, jomfruhummer tourelle toppet med foie gras skum, selleri, små gulerødder og hummerglâce. Senere serveres en langtidsstegt dansk kalvefilet med braiseret bryst i peberrodsskum, forårsgrønt, pommes fondant og rødvinsglace. Efter desserten vil der være kunstauktion med værker af blandt andre Bjørn Nørgaard. Aftenen afsluttes med god kaffe, chokolade, avec og musikalsk underholdning ved Jens-Christian Wandt (Kgl. Operasanger). Arrangementets indtægter vil blive doneret til Foreningen for familier med kræftramte børn. Dette betyder samtidigt, at alle der er involveret i projektet har indvilliget i at arbejde gratis - såvel de syv mesterkokke (heriblandt Thomas Riis fra Hyttefadet og Jesper Winter fra Skagen Fiskerestaurant) samt alle leverandører af råvarer (bl.a. Slagter Munch og Nibe Hansens Fiskehandel). Også indtægten fra aftenens kunstauktion vil gå ubeskåret til de gode formål. Ud over at støtte det gode formål skal initiativet sætte fokus på de kulinariske oplevelser som restaurationerne i Skagen kan byde på hele året. Nemlig kulinariske oplevelser når de er bedst! Aktører i arrangementet: Slagter Munch (vinder af slagterprisen 2007), Nibe Hansens Fiskehandel, Pakhuset, Jacobs Café, Strandhotellet i gl. Skagen, Skagen Fiskerestaurant og Restaurant Hyttefadet.