Fødevarer

Kokke-træf i siloen

Tre af landets dygtige køkkenartister mødtes i går på Frank's

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Lækkerier fra køkkenchefen på Frank's.

FREDERIKSHAVN:Der var fyldt godt op i aftes, da tre af landets dygtige kokke tryllede for gæsterne på Restaurant Frank's med den flotte udsigt fra niende sal nær toppen af Kattegat Silo i Frederikshavn. Restaurantens chef, Dan Blichfeldt Cassebaum, har tidligere været souschef på den berømte Søllerød Kro og havde inviteret to af de kokke, som han dengang var chef for i det kendte køkken på Sjælland. - Vi kender jo hinanden rigtig godt, og derfor sagde vi naturligvis ja, da Dan inviterede os til Frederikshavn for sammen med ham at kræse om gæsterne, fortæller Christian Ebbe Plesner, som i dag er køkkenchef på den flere end 300 år gamle idyliske Søllerød Kro. - Vi hygger os sammen, og i det daglige har vi ikke så ofte lejlighed til at mødes, så det her er bare dejligt, supplerer Claus Henriksen, der er køkkenchef på Dragsholm Slot på Sjælland. Stedets køkken stormer mod den danske og nordiske superliga indenfor kunsten at lave mad. De to gæstekokke satte NORDJYSKE tirsdag stævne i siloen nogle timer, før gæsterne begyndte at komme. De havde fuld kontrol over det hele, og de øvrige kokke i restauranten fik lejlighed til at lære en masse nyt af de tre mesterkokke. - Det er nok lidt anderledes at være køkkenchef her i Nordjylland end på Sjælland, hvor der er mange flere mennesker, og måske har folk også nemmere ved at bruge pengene på god mad. - Men man er ved at komme efter det også i Nordjylland, hvor der jo også laves rigtig god mad blandt andet her på Frank's, siger Christian Ebbe Plesner. Kokkene på toppen vurderer, at det lige nu er meget populært med det danske og det nordiske køkken, og alle tre satser da også meget på at bruge meget lokale råvarer i deres madlavning. - Vi er jo kokke, fordi vi elsker at lave mad og give gæsterne en god oplevelse. Det er et sjovt og spændende arbejde, men det er også hårdt. Man ser jo heller ikke ret mange ældre kokke. De kan simpelthen ikke holde til det, siger Claus Henriksen. - Mange tror sikkert, at det handler om en halv time på morgen-tv og så hjem for at hvile, men sådan er det langt fra. Det er hårdt arbejde, og det er hårdt arbejde i mange timer, fastslår Christian Ebbe Plesner. Han har på Søllerød Kro 21 kokke i arbejde, mens Claus Henriksen på Dragsholm slot har ni. På restaurant Frank's i Frederikshavn er der fire kokke - foruden tirsdagens vært, Dan Blichfeldt Cassebaum. - Det er sjovt at være sammen i køkkenet igen, og jeg kunne da godt forestille mig, at vi gør sådan noget her igen.