Serritslev

Kokkeelever indtager køkkenet

Økologisk høstmarked på Ulvhøj Øko-brug

Bo Larsen har siden 1999 drevet økologisk landbrug. Arkivfoto

Bo Larsen har siden 1999 drevet økologisk landbrug. Arkivfoto

SERRITSLEV:Hos Grethe og Bo Larsen på Ulvhøj er der masser af hygge, dyr og forskellige aktiviteter til årets Høstmarked.

Man kan f.eks. tage på køretur i hestevognen, snak om økologi eller se de gamle maskiner fra "Traktorfolket" i arbejde. Man kan også besøge café og gårdbutik.

Ulvhøj Øko-brug er et mindre landbrug på 11,8 ha beliggende lidt øst for Serritslev. Grethe og Bo Larsen købte ejendommen i 1982, og den blev de første år drevet som konventionelt fritidslandbrug. I 1999 blev driften omlagt til økologi, og der blev etableret en mindre kødkvægsbesætning.

Gennem årene er dyrebestanden udvidet, og i dag omfatter den ammekøer, får/geder, heste, grise og diverse fjerkræ. Ulvhøj Øko-brug er blevet godkendt som bevaringsbesætning for Jysk Kvæg og Sortbroget Landracesvin og kan opleves ved på gården under Høstmarkedet.

Der bliver mulighed for at opleve en masse. Eleverne fra Horne Efterskoles kokkelinje horneFoodlab laver flyvende pop-up køkken med smagsprøver på lækkerier tilberedt af gårdens egne råvarer, æg fra Bøgebæk Økologi og hyben fra Busk Økologi.

- Eleverne har været på besøg på gården og har fået en indsigt i Ulvhøjs drift og økologien i Danmark generelt, og har selv udviklet smage og retter igennem deres undervisning, fortæller Bo Larsen.

Begge dage vil "Traktorfolket" være på stedet og såfremt vejret tillader det vil der blive høstet rug med selvbinder samt tærsket neg på gammeldags maner.

Der er masser af mad og lækre smagsprøver.

- Man kan købe lette frokostretter, sødt og kaffe som kan nydes i teltet eller haven - køkkenet er åbent fra klokken 11 til klokken 16 begge dage. Det vil være muligt at købe gårdens grønsager samt okse, svine og lammekød fra gårdbutikken.

- Besøgende kan bage pandekager over bål eller prøve at lave flæskesvær. Ulvhøj Øko-brug byder også på smagsprøver af sortimentet af egne grillpølser, ligesom gårdbutikken, der fører kød af eget opdræt og grøntsager fra egen mark, er åben.

- Der vil være ansigtsmaling for børn og andre barnlige sjæle, jævnlige køreture i hestevogn samt ponyridning.

Man kan også få en snak med Bodil Juul om hendes malerier.

Som afslutning på Høstmarkedet vil der søndag klokken 15 være folkedansopvisning af folkedansere fra " De muntre vendelboer".

Ulvhøj Øko-brug har adressen Ulvhøjvej 20 ved Serritslev.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.