Kold isstrid i Løkken

Tanken Is-cafe meldt til politiet fordi kommunen mener, at der i strid med lokalplanen er udeservering foran ejendommen

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

LØKKEN:De må gerne have elektriske vippemaskiner, de må gerne have udstilling af varer på den lille plads foran cafeen. Men de må bare ikke have borde og bænke, hvor kunderne kan sætte sig og nyde deres is.

En årelang strid om anvendelsen af ejendommen på Klithavevej, tæt på Torvet i Løkken, ser ud til at forsætte med uformindsket styrke.

Ingen udeservering

- Vi har ikke udeservering. Men vi er nødt til have mulighed for at kunderne kan sidde og spise deres is, siger Kell Thygesen, hvis samlever driver Tanken is-cafe på andet år.

I lokalplanen må ejendommen godt anvendes til erhverv. Den husede for mange år siden et autoværksted med benzinstander på forpladsen. Senere kom forretningen Kramboden med udstilling af varer foran butikken.

Fiskegrill tabte sag

Efter det kom der en ny ejer, som havde planer om en fiskegrill. Han investerede en millionbeløb i ombygning og mente at tingene var i orden. Men for sent fandt han ud, at der alligevel ikke måtte opstilles borde og stole, så kunderne kunne nyde deres mad udenfor. Han lagde sag an mod kommunen for dårlig rådgivning, tabte i 2009 sagen og gik senere konkurs.

Ingen dispensationer

- Da vi overtog sidste år, mente vi at det var noget andet med en isbod, og at der kunne gives dispensation. Men det er blevet blankt fejet af bordet, og de har ikke engang været ude og se på forholdene, siger Kell Thygesen, der nu afventer, hvad politiet vil stille op i sagen .

De borde og bænke-sæt, der står på pladsen tilhører ikke iscafeen. De tilhører de øvrige beboere i ejendommen. Det fremgår også af et skilt på møblerne. De har stillet dem op i sympati med iscafeens problem.

- Der er vel ikke noget ulovligt i, at folk sætter sig på nogle bænke, der står på en privat matrikel, funderer Kell Thygesen.

Anmeldt af konkurrenterne

Han er rystet over, at Tanken gentagne gang er blevet meldt til kommunen af konkurrenterne i Løkken, og det ender nok med at han og samleveren smider håndklædet i ringen og stopper med at drive iscafeen.

- Det er jo ikke muligt at drive en isbod, hvis vi skal have en gabende tom plads foran, og man ikke må sætte sig udenfor med sin is, siger Kell Thygesen.

Sagen har ikke været behandlet politisk i denne omgang, men formand for kommunens teknik og miljøudvalg, Jørgen Bing (SF) siger:

Det med udeservering er en meget svær balance, og derfor er vi nødt til at være meget firkantede.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.