Kold som jordbæris

Eks-høgen Frederik Andersen var over alle ukrainernes afslutninger

Dennis Søndergaard
Frederik Andersen stod forrygende mod Ukraine i Vojens. Foto: Scanpix.
Ishockey 7. februar 2013 22:51

VOJENS: Frederik Anderen kan blive forskellen på, om Danmark kvalificerer sig til OL eller ej. Det beviste han torsdag aften ved at rulle gardinet helt ned og holde ukrainerne fra fadet i den danske 2-0-sejr.

- Det er som vi kender ham fra de gode, gamle dage i Frederikshavn. Han har sådan en meget, meget rolig spillestil og det smitter hele holdet.

- Nogle gange ser det ud som om, han bare kører stille og roligt rundt, men han er en meget, meget klog målmand, som kan læse spillet før alle andre, så han er på de rigtige steder på de rigtige tidspunkter, og det er rigtig godt for os, lød rosen fra Frederik Andersens tidligere holdkammerat Mads Bech Christensen fra Frederikshavn White Hawks.

Mads Bech kan godt se, at Frederik Andersen har udviklet sig yderligere siden de to år hos Frederikshavn efter sine ophold i den svenske Eliteserie og den nordamerikanske AHL-liga.

Og Frederik Andersen er iskold. Selv da en ukrainer hamrede ind i ham og tog en udvisning, og de danske spillere omgående røg i nævefight, tog den 107 kilo tunge keeper den helt med ro.

- De havde et par powerplays, ellers synes jeg, at vi styrede kampen ret godt.

- Jeg følte mig i rimelig god kontrol over mit eget spil, men jeg fik også hjælp af mine backer, sagde Frederik Andersen, Danmarks bedste spiller i OL-kval-åbningen i Vojens.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...