Koldkrigsbunker et skridt nærmere åbning

Regan Vest er med i regeringens finanslovsforslag

Regan Vest får efter alt at dømme 2,6 mio. kr. i årligt driftstilskud. Arkivfoto <i>Foto: Henrik Bo</i>

Regan Vest får efter alt at dømme 2,6 mio. kr. i årligt driftstilskud. Arkivfoto Foto: Henrik Bo

ROLD:Der har længe tegnet sig et politisk flertal for at afsætte penge til koldkrigsbunkeren Regan Vest i Rold Skov, og nu er det blevet bekræftet, at regeringen har et årligt driftstilskud på 2,6 mio. kr. med i finanslovsforslaget.

Udover det årlige driftstilskud skal der findes penge til klargøring af anlægget, så publikum kan besøge det, og de penge skal Nordjyllands Historiske Museum søge hos fonde.

- Nu er finansloven jo ikke vedtaget endnu, men selvfølgelig glæder vi os meget over udspillet. Der er så mange, der har hjulpet det her på vej og støttet i bestræbelserne på at åbne anlægget for offentligheden, og det er dejligt at se, at vores drømme og planer nu er rykket et stort skridt nærmere målet. Det er ikke mere end et par måneder siden, at samtlige nordjyske kommuner og Region Nordjylland afsendte en fælles anmodning til regeringen om støtte til REGAN Vest. Det er i sandhed hele Nordjyllands projekt, og en realisering af stedet som museum vil komme hele regionen til gavn, siger museumsdirektør på Nordjyllands Historiske Museum, Lars Christian Nørbach, i en pressemeddelelse.

Han er overbevist om, at Regan Vest bliver en unik attraktion for både lokale, nationale og internationale gæster og et spændende tilbud til skoler.

- Der findes ikke et tilsvarende koldkrigsanlæg, der står så autentisk nogen andre steder i verden, siger Lars Christian Nørbach.

Nordjyllands Historiske Museum har siden forsommeren 2013 været i gang med en dokumentation af Regan Vest - dels en registrering af bevaringsværdige genstande, dels via interviews med en lang række personer som på den ene eller anden måde har haft tilknytning til anlægget.

Regan Vest

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden