Brønderslev

Koldt forår koster jobs

19 ansatte afskediget på PN-Beslag

Jesper Bangsborg: - Det kolde forår ramte salget. Foto: Kurt Bering

Jesper Bangsborg: - Det kolde forår ramte salget. Foto: Kurt Bering

BRØNDERSLEV:Det kølige forår smitter nu af på salget på A/S Peder Nielsen Beslagfabrik i Brønderslev, og det har resulteret i, at virksomheden har afskediget 19 medarbejdere - 12 timelønnede og 7 funktionærer.

- Private har ikke bygget meget i de kolde måneder, så salget i byggemarkeder har svigtet, fortæller administrerende direktør Jesper Bangsborg fra A/S Peder Nielsen Beslagfabrik.

I de tre første måneder af året var salget kun 70 procent af det budgetterede.

På et tidspunkt var der lagt op til, at virksomheden skulle sige farvel til 30 medarbejdere, men tallet blev under forhandlingerne reduceret til 19.

- Der har været stor forståelse hos tillidsfolk, fagforeninger og hos ansatte, og positive forhandlinger første til, at resultatet blev de 19.

Medarbejderne har accepteret, at der ikke sker en lønstigning i år. Og vi har udnyttet den ledige kapacitet til kurser.

- Med færre medarbejdere må vi gøre tingene på en anden og mere rationel måde, bemærker Jesper Bangsborg.

De afskedigede får fri til jobsøgning med mere. Men også de medarbejdere, der skal blive, tilbydes kurser, blandt andet LEAN-kursus, sammen med EUC Nord, så de dygtiggøres til nutidens krav.

- Vi er fortrøstningsfulde, fortæller Jesper Bangsborg - Foråret er i den grad kommet i maj, hvor den kun sælges over budget - i går det dobbelte af det budgetterede. Og så har vi flere salgskanaler og større sortiment end nogensinde før, så vi tror på at salget varer ved.

Han kan ikke love, at der bliver basis for at genansætte folk senere, men han afviser heller ikke, at det kan ske.

Der arbejdes på at leje ledige lokaler ud på den 4000 kvadratmeter store virksomhed. En mindre virksomhed har lejet produktionslokaler, og der forhandles om at indrette museum. Sammen med en ejendomsmægler arbejdes også på at leje både produktions- og kontorlokaler ud.

- PN-Beslag er jo Brønderslevs historie, så det er naturligt at placere et museum her, hvor Brønderslevs udvikling begyndte, påpeger Jesper Bangsborg.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.