Koldt køkken med stor succes

HI's cafeteria får Arla-pris for et sundt initiativ.

Bente Nielsen i gang med endnu et måltid i HI's klubhus. Denne gang er det til FC Hjørrings 1. divisionshold. Foto: Kurt Bering
Fodbold 1. december 2011 08:03

- Jeg skal ikke trykke Martin Jørgensens hånd. Jeg skal klemme den! Bente Nielsen smiler bredt ved tanken om torsdagens seance i Aarhus, hvor hun skal hilse på AGF's landsholdsveteran, Martin Jørgensen. Han står ikke højt i kurs efter søndagens mål mod favoritterne fra AaB. Han ender dog nok med at få et lige så vindende smil, når han skal overrække Bente Nielsen Arlas Initiativpris på 15.000 kroner. Bente Nielsen har nemlig slået et slag for sundheden i Hjørring Idrætsforening. Det tidligere så nedslidte cafeteria med dunsten af friture hængende i hele lokalet er forvandlet til et indbydende mødested, hvor sundheden står først for. - Hvis de skal have en øl eller en sodavand, så står de nederst på hylderne i køleskabet. Det er vand og juice, som står i øjenhøjde, forklarer hun. Frituregryden er ikke smidt helt væk, men den bliver ikke brugt længere. Kun under Dana Cup. I HI står menuen i stedet på pizza-snegle, sandwichboller, pitabrød og pastasalat. Bente Nielsen vil dog ikke tage æren alene. Hun understreger, at der har været mange frivillige i aktion, siden det sunde køkken blev lanceret i april. - Så snart idéen blev lagt frem, så var der nogen, der stod klar til at rage en væg ned. Andre stod klar til at bygge en ny op, siger hun. Selv har hun dog også brugt mange timer. Faktisk så mange, at nogen har troet, hun var ansat af HI. Det har hun dog aldrig været. - Jeg havde ingen idé om, at der ville være så meget arbejde i det. Jeg havde heller aldrig troet, at det ville blive så stort, erkender hun. Men det er det blevet. Siden april har cafeteriet været en guldrandet forretning for HI. Alene under Dana Cup solgte cafeteriet for 350.000 kroner. Og på en almindelig lørdag med kampe på HI's anlæg kan omsætningen godt løbe op i 10.000 kroner. - Men det er sjovt at være her. Det er jo skønnere at arbejde i et koldt køkken uden fritureos, smiler Bente Nielsen, som dog måtte tage frituren i brug under HI's Vendsyssel Cup. - Der var vi hele tiden bagud, så vi endte med at tømme fryseren og måtte blandt andet lave pommesfrittes. Det har vi lært til næste år, lover hun. toto

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...