Koldt vand til sydbyen

Morsø Forsyning er begyndt at trække varme ud af vandtårnet på H. C. Ørstedvej til glæde for både varme- og vandforbrugere

Arkivfoto <i>Pressefotograf Grete Dahl</i>

Arkivfoto Pressefotograf Grete Dahl

MORS:2.000 vandforbrugere i Nykøbings sydlige del kan spare isterningeproduktionen fra amerikanerkøleskabe og frostbokse i den kommende sommer. Det kolde vand i hanerne bliver nemlig endnu koldere i disse dage.

Morsø Forsyning A/S regner med, at vandtemperaturen vil falde med 2,5 grader fra otte til ca. 5,5 grader. En markant nedkøling, som er en sidegevinst ved, at Morsø Forsyning i fredags tilkoblede en ny varmepumpe til vandtårnet på H. C. Ørsteds Vej, der forsyner forbrugere i Nykøbing fra Frueled og sydpå med drikkevand.

- Vi udnytter synergien mellem to af vores driftsområder. Den varme, vi trækker ud af drikkevandet, bruges til at sænke energiforbruget i Dueholm Varmeværk, der ligger tæt på vandtårnet. Varmepumpen vil kunne levere varme, der reducerer varmeværkets energiforbrug med mellem 1,2 og 1,3 millioner kiloWattimer på årsbasis. Det svarer til en femtedel af varmeværkets elforbrug, som vi slipper for at købe brændstof til i form af dyr naturgas, siger Jim Friis, direktør for Morsø Forsyning A/S.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.