Kollega: Jeg advarede om dræbende sygeplejerske i 2012

En sygeplejerske fortalte efter eget udsagn flere kolleger om sin mistanke til en i dag drabstiltalt kvinde.

1. april 2016 09:53

Allerede i 2012 havde en kollega til en i dag drabstiltalt sygeplejerske så stor mistanke til den 31-årige kvinde, at hun efter eget udsagn ringede til afdelingssygeplejersken.

- Det er første gang, jeg siger det højt. Man kan ikke lide at tænke sådan om andre mennesker. C (tiltalte, red.) var en respekteret sygeplejerske, og jeg er mildest talt ret ulykkelig. Jeg sagde, at jeg tror, at C slår patienter ihjel.

Det fortæller den tidligere kollega torsdag i et retsmøde i Nykøbing Falster i forbindelse med retssagens sjette dag. Sygeplejersken er under anklage for tre drab og et drabsforsøg. Hun nægter sig skyldig.

Umiddelbart inden opkaldet til afdelingssygeplejersken var den 72-årige patient Arne Herskov død under mystiske omstændigheder, og derfor var politiet blevet involveret.

Det var disse omstændigheder kombineret med en række andre observationer, der fik kollegaen til at reagere.

- Det var bare min mavefornemmelse. Det blev bare for meget. Der var for mange tilfælde op til, hvor jeg måske ikke lyttede til mig selv.

Sygeplejersken havde en fornemmelse af, at der var flere akutte situationer, når den tiltalte var på arbejde.

- Nogle gange begyndte de at bløde voldsomt. Det eskalerede over årene. I starten var det hyppigt, så blev det mere hyppigt, og til sidst blev det nærmest dagligt.

På trods af den voldsomme anklage reagerede afdelingssygeplejersken tilsyneladende ikke.

- L (afdelingssygeplejersken, red.) blev lidt forbavset, men hun sagde, at jeg skulle passe på, hvad jeg sagde om en kollega, husker vidnet.

I tiden herefter beskriver hun det som værende ubehageligt at være på vagt med den tiltalte. En dag blev det for meget.

- Der var en gang, hvor jeg var sammen med C på en stue, hvor jeg blev så provokeret af hendes kritiske snak om andre, at jeg kaldte hende dødsengel. Hun så lidt forkert ud bagefter, siger den tidligere kollega.

Hospitalets ledelse har efter anholdelsen af den 31-årige sygeplejerske forsikret, at man aldrig er blevet gjort bekendt med kollegaens mistanke.

Først tre år senere - i marts 2015 - blev kvinden anholdt. Det skete efter en nattevagt, hvor tre patienter var døde, og en fjerde havde fået hjertestop.

I dag er sygeplejersken tiltalt for drabene på to af disse patienter samt for drabsforsøget på den fjerde patient, der fik hjertestop. Anklageskriftet tæller også drabet på Arne Herskov fra 2012.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...