Kollegerne sviner Italiens Giro-doper

Mauro Santambrogio får en hård behandling af kollegerne efter han blev testet positiv for epo.

Kollegerne sviner Italiens Giro-doper

Den tid, hvor cykelryttere så stille til, eller dukkede nakken og kiggede væk, når en kollega blev taget for doping, er forbi.

Da det tidligere på ugen kom frem, at italieneren Mauro Santambrogio var testet positiv for epo under Giro d'Italia, fik det andre cykelryttere til tasterne.

Som så mange andre sportsfolk, udtrykker rytterne sig på Twitter, og her har Santambrogio de seneste dage været en af de mest udskældte personer.

- Jeg fatter det ikke. Hvad tænker de på? Hvad foregår der i deres hoveder? Hold op med at snyd pikhoveder. Sådan skriver Lotto Belisol-rytteren Greg Henderson, som typisk er en af de mere åbenmundede.

Italieneren Manuel Quinziato er også en af de ryttere, som har noget på hjerte. Det har han igen:

- Jeg håbede, at vi med den sidste "storvask", var sluppet af med de sidste idioter. Jeg har ingen ord, siger han.

- Jeg håber, at cykelfans forstår, at man ikke kan gardere sig mod dumhed. Når man skader vores troværdighed i 2013, fortjener man ikke flere chancer, konstaterer hollænderen Stef Clement (Blanco).

Samme spor kører hollænderen Koen de Kort fra Argos-Shimano i:

- Nu da cykelsporten er blevet meget mere ren, må man forvente, at nogen doper sig til store fordele. Forhåbentlig ser vi dem aldrig igen, siger han.

Også briten David Millar (Garmin-Sharp) langer ud efter Mauro Santambrogio og hans hold Vini Fantini, som også fik Danilo Di Luca trukket ud af løbet efter en test, der afslørede epo.

- Feltet vidste, at Vini Fantini ikke var pålideligt. Det var første uges samtaleemne i feltet, indtil dårligt vejr og elendighed tog over. Kontrollerne skal stoppe de dopede, når ingen andre kan, skriver Millar.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.