EMNER

Kollegium opgiver fusion med Vesterport

Frederikshavn Ungdomskollegium på økonomisk hestekur

Frederikshavn Ungdomskollegium har 298 lejligheder fordelt på syv adresser i Frederikshavn, blandt andet her på Rømøvej.

Frederikshavn Ungdomskollegium har 298 lejligheder fordelt på syv adresser i Frederikshavn, blandt andet her på Rømøvej.

FREDERIKSHAVN:Frederikshavn Ungdomskollegium opgiver tanken om en fusion med Boligforeningen Vesterport.

Vesterport stillede som betingelse, at arbejdet med energireniovering blev standset, ligesom Vesterport ønskede salget af nogle af kollegiets bygninger sat i bero.
I stedet kører kollegiet videre som selvejende institution, og iværksætter drastiske rationaliseringer i et forsøg på at få økonomien til at hænge sammen.
Kollegiet har oparbejdet et driftsunderskud på 6,5 mio. kr., og forsøger nu at frasælge en del af bygningerne.
Kollegiet har 298 lejligheder fordelt på syv adresser i Frederikshavn by, og kollegiet har pt. en mulig interesseret køber.
Tre medarbejdere er blevet fyret, og det har umiddelbart været en dyr løsning efter udbetaling af fratrædelsesgodtgørelse og forholdsvis lange opsigelsesvarsler.
- Det vil først på længere sigt vise sig, om den kraftige serviceforringelse er den store besparelse værd, eftersom det fremadrettet er op til kollegianerne selv at holde kollegiet rent, skriver bestyrelsesformand Erik Sørensen i et notat til økonomiudvalget.
Derimod er det de seneste år lykkedes at hente store millionbesparelser hjem ved at genforhandle forsikringer, it, tv-signal og andre faste udgifter.
Kollegiets 200 små ét-værelses lejligheder er klart de mest attraktive for almindelige studerende, mens de store ét-værelses lejligheder med store køkkener er svære at leje ud.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.