Kollektiv trafik blev noget dyrere

Kollektiv trafik og vandafledning er nogle af de største poster, som tvinger udvalget for miljø og teknik til at finde driftsbesparelser for seks millioner. Arkivfoto

Kollektiv trafik og vandafledning er nogle af de største poster, som tvinger udvalget for miljø og teknik til at finde driftsbesparelser for seks millioner. Arkivfoto

THY-HANNÆS:Forudsætningerne for budgetlægningen for 2013 ændrer sig hele tiden.

Kommunens udvalg for miljø og teknik har derfor erkendt, at det ikke længere er en million kroner i driftsbesparelser, der skal findes for, at udvalget kan indfri sin andel af en samlet driftsbesparelse på 15 mio. kr. for 2013.
- Vi må nu forholde os til, at vi ikke længere skal finde driftsbesparelser for en million kroner, men for et beløb i størrelsen omkring seks millioner kroner. Forklaringen er, at vi er præsenteret for ekstra udgifter blandt andet til kollektiv trafik og til vandafledningsafgifter som nogle af de største poster, siger udvalgsformand Henning Holm.
I forhold til forventningerne har kommunen nu udsigt til at skulle efterbetale Nordjyllands Trafikselskab 3,1 mio. kroner.
- Det krav undrer os. Vi plejer at få penge den anden vej, og derfor skal det undersøges nærmere, hvad det er for forhold, der ligger til grund for et så stort krav om efterbetaling. Men indtil det er fuldt ud belyst, må vi have som udgangspunkt, at vi kan komme til at betale mere for den kollektive trafik, siger udvalgsformanden.
Han understreger, at opgaven med at finde besparelser bliver stadig sværere i takt med at det samlede besparelsesbeløb vokser.
- Vi ved, hvor vi kan spare, og vi ved også, på hvilke områder det kan være svært at opnå enighed om at udmønte foreslåede besparelser, men opgaven skal løses, siger Henning Holm.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.