Kollerup beklager boligsag og betaler tilbage

Socialdemokraten lukker sagen om tilskud til dobbelt husførelse efter møde med Folketingets Præsidium

Simon Kollerup (S) erkender, at hans fortolkning af regler om tilskud til dobbelt husførelse har kunnet diskuteres. Arkivfoto: Ole Iversen

Simon Kollerup (S) erkender, at hans fortolkning af regler om tilskud til dobbelt husførelse har kunnet diskuteres. Arkivfoto: Ole Iversen

MORS:Det socialdemokratiske folketingsmedlem Simon Kollerup, valgt for Mors og Thy, lukker sin boligsag med en beklagelse og tilbagebetaling.

Onsdag eftermiddag behandlede Folketingets Præsidium sagen, der drejer sig om kritik af Simon Kollerup for at have en folketingslejlighed og uberettiget at hæve tilskud til dobbelt husførelse. Og efter mødet kunne Folketingets formand Mogens Lykketoft sige:

- Simon Kollerup har frasagt sig sin medlemslejlighed og dertil knyttet tilskud til dobbelt husførelse. På grund af den mulige fortolkningstvivl om reglerne har Simon desuden meddelt mig, at tilskud for dobbelt husførelse for det seneste år vil blive tilbagebetalt til Folketinget. Det betragter jeg og hele Præsidiet som en meget tilfredsstillende afslutning.

Simon Kollerup selv beklager forløbet over for sit parti og sine vælgere.

- Jeg har måttet erkende, at min fortolkning af reglerne har kunnet diskuteres, og at min fortolkning derfor har kunnet stille tvivl om min moral. Det ønsker jeg ikke, og derfor har jeg i dag indbetalt pengene til Folketinget. Set i bakspejlet, kan jeg godt se, at jeg har båret mig klodset ad, og det beklager jeg naturligvis, siger Simon Kollerup i en meddelelse og fortsætter:

- Det har alene været mit ansvar, ligesom det også er mit ansvar, at sagen finder sin afslutning, sådan at jeg igen kan tale politik med mine vælgere i Thy og på Mors.

- Nu vil jeg igen gøre det jeg er bedst til, nemlig at diskutere politik og sikre, at vores område fortsat er stærkt repræsenteret på Christiansborg, så vi kan få gang i Hanstholm Havn og skabe nye arbejdspladser lokalt.

Simon Kollerup er i den seneste tid blevet genvalgt som folketingskandidat af partiforeningerne i Thisted Nord, i Nykøbing Mors, på Hannæs, Nordmors og Sydmors.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.