Komiker og radio-vært bryder eget løfte

Sidst Christian Fuhlendorff var med i et teaterstykke, lavede han en video til sig selv om, at det skulle han ikke igen. Nu er han tilbage.

De fleste kender ham fra stand-up, hvor han med mikrofonen i hånden leverer jokes på stribe. Men 32-årige Christian Fuhlendorff leger også gerne med teaterverden, selvom den er hård ved ham.

Fra på lørdag er han aktuel i stykket "Mågens" på Nørrebro Teater, hvor han spiller komikeren Boris, der kun er med for at få inspiration til sit næste show.

Og selvom han er vant til rampelyset, så har rollen som Boris krævet en del af Christian Fuhlendorff, der synes, at teaterverden til tider kan være grænseoverskridende.

- Jeg bliver presset til at gøre nogle ting, som jeg ikke føler mig hjemme i, som for eksempel at danse og synge, siger han og tilføjer, at, han tror, det er sundt blive presset ud af sin tryghedszone.

Så når hans rolle skal græde på scenen foran et publikum, så bliver det en helt ny type udfordring for komikeren, der er vant til at få publikum i godt humør.

- Instruktøren vil have mig til at græde rigtigt, og det, tror jeg godt, jeg kan, men der bliver bare et andet pres, når der sidder mennesker og kigger på en. Jeg har stået foran spejlet derhjemme, når jeg har set en romantisk film og sagt "nåh, sådan her gør du", men der kan jeg godt mærke, at jeg ikke har en værktøjskasse, som jeg kan gribe i, siger komikeren, der er en af de eneste i stykket uden en skuespilleruddannelse.

Alligevel trives Christian Fuhlendorff i teaterverdenen, også selvom den kræver mere disciplin og med hans egne ord er "meget hårdere end stand-up".

- Man er lidt bundet. Jeg kan ikke bare følge en følelse, for man skal jo tilbage på sporet, så næste person kan sige sin replik, så du har ikke samme frihed, men det er sjovt at prøve at forfine noget på en anden måde, end man plejer, siger han.

Hvorfor Christian Fuhlendorff vender tilbage til teaterscenen efter ellers at have nedlagt forbud mod at gøre det igen efter stykket "Robin in the Hood", er han ikke helt sikker på. Men han fremhæver, at timerne i teatret beriger ham fagligt.

- Jeg ved, at det er hårdt på den rigtige måde, og jeg lærer noget, som jeg ikke får fra stand-up. Jeg får nogle andre inputs, som har en positiv effekt, siger Christian Fuhlendorff.

"Mågens" får premiere 21 februar på Nørrebro Teater. Rollelisten tæller også navne som Tammi Øst, Andreas Jebro, Rikke Lylloff og Lise Baastrup.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.