Kommentator: De Konservative har genfundet optimismen

Med ministerposter og en klar politisk linje ser De Konservative lysere på fremtiden, mener kommentator.

Det Konservative Folkepartis landsråd 2017 Foto: /ritzau/Navntoft Nanna

Det Konservative Folkepartis landsråd 2017 Foto: /ritzau/Navntoft Nanna

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, sidder sikkert i sadlen og har skabt en ro i partiet, lyder det fra Thomas Larsen, der er politisk kommentator på Berlingske.

- Det er et konservativt folkeparti, der er præget af langt større optimisme og fremtidstro.

- Det er simpelthen lykkedes for Søren Pape at manifestere sig som en ny partiformand, der er samling omkring. Han har også fundet frem til nogle mærkesager, der helt tydeligt samler baglandet, siger Thomas Larsen.

I denne weekend er 1000 konservative samlet til partiets årlige landsråd i København. Her møder partitoppen sit bagland i form af lokalformænd og by- og regionsrådsmedlemmer.

Det at blive et regeringsparti har været afgørende for De Konservative, som ellers har været klemt af de store partier i blå blok, mener Thomas Larsen.

Han er ikke i tvivl om, at Søren Papes ministerpost har givet partiet en ny platform at markere sig på, hvor partiet har en klar linje, som samler baglandet.

- Jeg tror simpelthen at posten som justitsminister blev det afgørende springbræt for ham, fordi det, indtil De Konservative gik ind i regeringen, simpelthen var svært for partiet at få ørenlyd på Christiansborg.

- Han har markeret sig ganske kraftfuldt i kampen mod banderne, mod kriminaliteten i ghettoerne og terrortruslen, siger Thomas Larsen.

Ud af regeringens 22 ministerposter har De Konservative indtaget tre. Ved sin side har Søren Pape børne- og socialminister Mai Mercado og erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Der er skabt harmoni hos De Konservative, efter at partiet sikrede sig en plads i trekløver-regeringen med Venstre i spidsen, mener Elisabet Svane, der er politisk kommentator og politisk redaktør på avisen Danmark.

- Det er det, at de er kommet i regering, der har gjort udslaget. Det passer rigtig godt for både partiet og Søren Pape, fordi han har nemmere ved at være minister end ved kun at være partileder.

- De har genfundet de klassiske konservative dyder. Og så har de accepteret, at de er et lille parti. Det har før været svært for dem, men nu lever de med det, siger hun.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.