Kommentator: DF's tilbud er uspiseligt

Dansk Folkepartis tilbud til regeringen om at bære finansloven igennem vil kræve hidtil uset rød kovending.

Kommentator: DF's tilbud er uspiseligt

Det er grænsende til det utænkelige, hvis regeringen går ind på Dansk Folkepartis krav til at bære en kommende finanslov igennem.

Sådan lyder det fra politisk kommentator Rasmus Jønsson efter, at Dansk Folkeparti har tilbudt at lave aftale om finansloven, hvis ellers regeringen genindfører grænsekontrol, sender asylsøgeres børn ud af almindelige skoler og indfører den starthjælp, regeringen har fjernet.

Samtlige krav vil gå stik imod skriftlige løfter i regeringsgrundlaget, og det gør det uspiseligt for regeringen, påpeger han.

- Det vil jo svare til en firedobbelt betalingsring, siger Rasmus Jønsson med henvisning til, at regeringen efter måneders trippen på stedet valgte at droppe den bebudede betalingsring oven på massivt pres fra egne rækker.

Tilbuddet kommer i kølvandet på et åbent skænderi mellem regeringen og det parlamentariske grundlag Enhedslisten, som Socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Sass Larsen, mandag kaldte et ekstremt parti, delvis styret af leninister.

Og ifølge Rasmus Jønsson handler Dansk Folkepartis tilbud da også primært om at holde fokus på regeringens skærmydsler med Enhedslisten.

- Når de kommer med det forslag, så minder det jo folk om uenighederne i rød blok, og det er jo en selvstændig gevinst, siger han.

- Og så er det naturligvis en nem måde at få præsenteret en håndfuld mærkesager på, tilføjer han.

Regeringspartierne har mødt Dansk Folkepartis forslag med en kold skulder.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.