Kommentator: DF sender topskatteadvarsel til regeringen

Regeringen må finde på andre metoder til at lette skatten, vurderer kommentator efter DF-udmelding.

RB PLUS Flertal vil sætte Skat under lup Foto: Scanpix/Ida Guldbæk Arentsen/arkiv

RB PLUS Flertal vil sætte Skat under lup Foto: Scanpix/Ida Guldbæk Arentsen/arkiv

Topskatteprocenten bliver helt sikkert ikke sat ned. Og der bliver næppe heller tale om nogen betydelig forhøjelse af grænsen for, hvornår man skal betale topskat.

Det vurderer Børsens politiske kommentator, Helle Ib, efter at DF-formand Kristian Thulesen Dahl igen har understreget partiets modstand mod topskattelettelser.

- Det er en meget klar advarsel til regeringen, siger Helle Ib.

Selv om det er velkendt, at Dansk Folkeparti er imod topskattelettelser, betyder timingen af Thulesen Dahls udtalelse, at regeringen kommer under nyt pres, mener Helle Ib.

Regeringen ventes nemlig at komme med et udspil til skatteændringer til efteråret. Og Helle Ib fortæller, at der har været stor uenighed i regeringen om, hvordan snittet skal lægges.

Mens Liberal Alliance har talt for et ambitiøst udspil, frygter Venstre at løbe ind i et politisk nederlag, hvis regeringen foreslår markante skattelettelser, som der ikke er flertal for.

- Jeg synes dog ikke, at Kristian Thulesen Dahl er 100 procent afvisende. Han siger dog, at han vil møde op til forhandlinger.

- Men jeg føler mig helt overbevist om, at der ikke kommer til at ske noget med selve topskatteprocenten, siger Helle Ib.

- Hvis DF overhovedet skulle gå med til at hæve grænsen for, hvornår man skal betale topskat, bliver det en meget beskeden forhøjelse, forudsiger Helle Ib.

Regeringen må forsøge at lette skatten på anden vis, for eksempel i bunden eller ved lavere registreringsafgift eller licens, vurderer Helle Ib.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.