Kommentator: Ellemann kommer for sent på banen i pensionsdebat

Venstre vil ændre seniorpension frem for ny pensionsordning. Men udmelding kommer for sent, mener kommentator.

Venstre ønsker at ændre seniorpensionen frem for at lave en ny pensionsordning, som regeringen ønsker. (Arkiv)

Venstre ønsker at ændre seniorpensionen frem for at lave en ny pensionsordning, som regeringen ønsker. (Arkiv)

KØBENHAVN:Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, kommer for sent på banen i debatten om at sikre arbejdsmarkedets mest nedslidte.

Det mener politisk kommentator Noa Redington.

- Det er lige to minutter for sent, at han kommer på banen med det her forslag, for det andet ruller allerede.

- Så det kan godt være, han har mange gode pointer, men det er regeringen, som har udspillet. Det er meget sent for ham at komme ind i kampen med et forslag, som nøgternt set har meget merit, men som politisk set kommer for sent, siger han.

Tirsdag eftermiddag præsenterer statsminister Mette Frederiksen (S) regeringens længe ventede udspil om en ret til tidligere pension.

Men Venstre ønsker ikke at lave en ny pensionsordning. I stedet foreslår V-formanden at lempe den allerede eksisterende ordning kaldet seniorpension, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge Noa Redington har Ellemann erkendt, at pensionsdebatten har så mange tilhængere, at han skal ind i den.

- Der er opstået en pensionspopulisme, hvor der er en bred enighed om, at vi skal slække på reglerne og give flere nedslidte lov til at trække sig tidligere tilbage.

- Og Venstre ved godt, at der kommer til at foregå store forhandlinger, så det er deres forsøg på at fylde sin politiske ballon op. Men det er svært at få skabt en debat så sent i forløbet, siger han.

Flere blå vælgere er i den seneste tid blevet mere positive over for at sikre nedslidte tidligere tilbagetrækning, vurderer politisk kommentator Hans Engell.

Derfor er Ellemann nødt til at melde sig i debatten, selv om han ikke ønsker en ny ret til tidlig pension, siger Engell.

- Det er et forsøg fra Ellemanns side på at lave en feberredning og spille sig ind i 12. time, nu hvor regeringen præsenterer sit udspil til en pensionsreform.

- Og det er et smart forsøg på at spille sig på banen, fordi der er så meget medvind til selve projektet med en ordning for nedslidte. Selv langt ind i de blå rækker er der tilslutning til at lave en ordning, selv om mange blå vælgere ikke nødvendigvis har brug for den, siger Engell.

Både Redington og Engell er enige om, at det er sandsynligt, at seniorpensionen justeres.

Men Redington understreger, at det er regeringens ambition om at lave en rettighed for at sikre tidligere pension, som vil stå tilbage, også hvis seniorpensionen justeres.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden