Kommentator kalder LA-kritik af Venstre for usædvanlig

Valgkampen er for alvor begyndt, mener Hans Engell efter Joachim B. Olsens kritik af Venstre-kampagne.

Finansordfører Joachim B. Olsen (LA) langer ud efter Venstres velfærdskampagne. Foto: Thomas Lekfeldt/arkiv/Ritzau Scanpix

Finansordfører Joachim B. Olsen (LA) langer ud efter Venstres velfærdskampagne. Foto: Thomas Lekfeldt/arkiv/Ritzau Scanpix

Om under et år er der folketingsvalg, og den kendsgerning ses tydeligere og tydeligere.

Senest med finansordfører Joachim B. Olsens (LA) kritik af Venstres storstilede velfærdskampagne. Kritikken kommer han med i tirsdagens Berlingske.

Det mener politisk kommentator Hans Engell.

- Valgkampen er for alvor ved at gå i gang.

- Det er ret usædvanligt, at et regeringsparti begynder at angribe et andet regeringsparti for annoncer om den økonomiske politik, som det andet parti har indrykket.

- Normalt plejer det at være oppositionen, der går til stålet i sådan en sammenhæng, siger Engell.

Annoncerne fra Venstre, der blandt andet er bragt i de store dagblade, fortæller, hvordan Venstre har været med til at tilføre 75 milliarder kroner ekstra til velfærd hen over de seneste 17 år.

Ifølge Joachim B. Olsen taler Venstre dog med "med to tunger".

Kritikken går primært på, at en væsentlig del af de 75 milliarder kroner ikke stammer fra politiske initiativer, men fra store budgetoverskridelser i den offentlige sektor gennem 00'erne.

Det bidrog til overophedningen i dansk økonomi ifølge det såkaldte Rangvid-udvalg, som undersøgte årsagerne til finanskrisen. Manøvren forværrede landets situation i finanskrisen.

Ifølge den liberale tænketank Cepos løb budgetskreddet dengang op i 30 milliarder kroner.

- Vi skal ikke glemme, at LA er det parti i regeringen, som hidtil har fået flest tæsk af de andre, siger Engell.

- Ingen har holdt hånden over LA. Der er nærmest et billede af, at der ved det kommende valg, hvis der er blåt flertal, at så bliver LA sparket ud af regeringen.

- Set i det lys skylder Joachim B. Olsen ikke Venstre så meget. Og det er vel derfor, at han har lyst til at tale med store bogstaver, siger Engell.

Finansminister Kristian Jensen (V) kalder kritikken for "noget vrøvl". Han erkender budgetoverskridelserne over for Berlingske.

Men ifølge Kristian Jensen hænger dansk økonomi i dag sammen blandt andet på grund af de mange besparelser og reformer, der siden er gennemført.

Historisk set har Joachim B. Olsen ret i sin kritik, vurderer Hans Engell.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.