Kommentator: Konservative gambler på grundskylden

De Konservative er tæt på at stille ultimative krav om grundskylden, men situationen gør det nødvendigt.

Der var ingen kaniner i hatten, da De Konservative torsdag afsluttede sit sommergruppemøde i en privat have i Nordsjælland.

Formålet med den placering var at illustrere partiets velkendte krav om en fastfrysning af ejendomsskatten.

Det vil blive bragt op i efterårets finanslovforhandlinger, og Børsens politiske kommentator Helle Ib vurderer, at partiformand Søren Pape Poulsen er så tæt på at fremsætte et ultimativt krav, som man kan være.

- Han tager ikke ordet ultimativ i sin mund, men han har gjort det til et meget væsentligt succeskriterium, at der sker noget allerede i efteråret, konstaterer hun.

På torsdagens pressemøde sagde Pape, at han har "meget svært ved at se, at Konservative deltager i en finanslovaftale, der ikke adresserer grundskylden".

Dermed har partiformanden placeret sin bagdel i klaskehøjde, hvis missionen ikke lykkes, men Helle Ib vurderer, at det er nødvendigt for Folketingets mindste parti at gamble i den nuværende situation.

- I lyset af det dårlige valgresultat og som et lille parti, der er blevet ydmyget gang på gang, er Konservative nødt til at tage nogle chancer for at få muligheden for at kunne score den gevinst, at man kan sige til vælgerne, at det var os, der sikrede det her, vurderer kommentatoren.

Hun mener imidlertid ikke, at det bliver let for partiet at få sit krav igennem.

- Udgangspunktet er, at det bliver hamrende svært at skabe et politisk flertal for at bruge flere milliarder på det her, vurderer Helle Ib.

Hun påpeger, at en fastfrysning af grundskylden kan betragtes som "en form for skattelettelser" til husejere i København og Nordsjælland.

- Og det er slet ikke det, som Venstre og Dansk Folkeparti vil. Deres hovedfokus omkring skattelettelser er folk i bunden af indkomstskalaen, siger kommentatoren, der dog åbner en lille dør på klem for konservativ succes.

- Jeg vil ikke afvise, at der kan komme til at ske en lille smule med grundskylden, hvis Løkke og Claus Hjort kan betale Dansk Folkeparti på en anden måde, påpeger hun.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.