Kommentator: Løkke er presset til det yderste

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er presset fra fem sider i flygtningesituation, vurderer Hans Engell.

Politisk kommentator Hans Engell vurderer, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er under et enormt pres på grund af den nuværende flygtningesituation.

- Løkke er enormt presset, for på den ene side har vi de mange flygtninge og migranter, der krydser grænserne, og på den anden side har vi en dansk lovgivning, som ikke bare kan sættes ud af kraft.

- For det tredje har vi nogle EU-forbehold, som heller ikke bare kan sættes ud af kraft.

- For det fjerde er der også politiske hensyn, og for det femte er der hele presset fra EU i form af Jean-Claude Juncker (EU's kommissionsformand, red.) og Angela Merkel (Tysklands kansler, red.), siger Engell.

Statsministeren har torsdag formiddag indkaldt samtlige partiledere i Folketinget til "en orientering" om flygtningesituationen.

Tidlig torsdag morgen fik over 400 flygtninge, der har opholdt sig henholdsvis på indkvarteringssteder i Rødbyhavn og om bord på flere tilbageholdte togvogne på Rødby station, lov til at rejse frit videre gennem Danmark.

Løkke er mere presset indenrigspolitisk end udenrigspolitisk, lyder analysen fra Engell.

- Det indenrigspolitiske pres er størst, fordi han risikerer at komme i mindretal i Folketinget, og fordi han risikerer at tabe folkeafstemningen om retsforbeholdet, siger Engell med henvisning til folkeafstemningen om EU-retsforbeholdet 3. december.

- Vælger Løkke at sige, at nu går Danmark ind i Junckers model om at fordele flygtningene mellem EU-landene, så accepterer vi, at vores EU-forbehold på udlændingeområdet ikke gælder.

- Det vil med garanti give ballade med Dansk Folkeparti og i forhold til folkeafstemningen, siger Engell.

Det er ikke kun blå bloks største parti, DF, der siger, at Danmark ikke skal indgå i en kvotefordeling. Det samme siger Socialdemokraterne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.