Kommentator: Løkkes dømmekraft er dårlig

Sagen om Lars Løkke Rasmussens mange luksusrejser for klima-organisation er rigtig grim, mener kommentator.

Kommentator: Løkkes dømmekraft er dårlig

Sagen om Venstre-formand Lars Løkke Rasmussens mange rejser i sus og dus for den dansk-støttede klimaorganisation GGGI er ved at blive rigtig grim for førsteudfordreren til Helle Thornings-Schmidts statsministerpost.

Det siger politisk kommentator Michael Kristiansen.

Lars Løkke Rasmussen har flere gange ladet sig befordre på luftfartens limousine-niveau, første klasse, når han som bestyrelsesformand for GGGI har skullet til møder verden over.

Og sammen med hotelregninger, billeje og lommepenge har Løkke på 15 rejser brændt mere end en million kroner af, viser en redegørelse fra GGGI.

Alt i alt noget, der viser, at Venstres formand har en dårlig dømmekraft, mener Michael Kristiansen, der har været rådgiver for tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen.

- Det her er ved at udvikle sig til en rigtig grim sag for Lars Løkke. Første klasse er så luksuriøst, så man uværgerligt må spørge sig selv: "er det nu klogt det her", siger han.

- Det er overraskende, at han ikke tænker, at det her har jeg faktisk ikke behov for. Det viser, at hans dømmekraft er dårlig, og man forventer ikke af en måske kommende statsminister, at det ikke er i orden, siger han.

- Problemet for Lars Løkke er, at han af mange er blevet betragtet som en, man kan drikke en fadøl med og som ikke er finere end andre. Derfor er det her en åndssvag sag, siger Michael Kristiansen

Han påpeger, at det er et særskilt problem for Lars Løkke Rasmussen, at han - inden han blev statsminister efter Anders Fogh Rasmussen i 2009 - måtte slås med sager om bilag på selv helt små beløb, han havde fået refunderet.

- Han skal træde ekstra varsomt med sagen fra dengang, så man skulle tro, at der var en indre alarmklokke, der ringede, når han nærmede sig sådan noget, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.