Kommentator: Meget på spil for Pind og Kristian Jensen

De yngre kræfter i Venstre-toppen har mest på spil, når der diskuteres ny formand, vurderer Peter Mogensen.

28. maj 2014 00:00

Skulle den seneste bilagssag ende med at koste Lars Løkke Rasmussen formandsposten i Venstre, så vil det i princippet have størst betydning for de unge i partitoppen, vurderer politisk kommentator Peter Mogensen.

Formanden for Venstres økonomiudvalg, Claus Hjort Frederiksen, har til gengæld mere råd til at tabe et opgør om formandsposten, hvis det skulle blive aktuelt.

- For at sige det lige ud så har hans tid i princippet været der, siger Peter Mogensen og fortsætter:

- I forhold til Peter Christensen, Søren Pind, Kristian Jensen - eller hvem det nu måtte være, så er det klart, at de mere har fremtiden foran sig.

- De sidder og tænker sig en tand mere om, før de begynder at melde ud i øst og vest, tilføjer kommentatoren om henholdsvis partiets finansordfører, udenrigsordfører og gruppeformand.

Peter Mogensen vurderer, at hvis der begynder at blive diskuteret ny formand, så kan fremtiden for de tre yngre medlemmer af Venstre-toppen i princippet være på spil.

- Det vil sige, at de skal finde noget at satse på. Men de skal virkelig også være sikre på, at det er det rigtige, de har sat sig på, siger han.

Derimod har Claus Hjort Frederiksen mere fleksibilitet i forhold til sin egen politiske rolle fremadrettet.

- Der er to fordele omkring ham, der gør, at han er værd at regne med for Lars Løkke, siger Peter Mogensen om den tidligere finansminister og uddyber:

- For det første har han fremtiden bag sig og er ikke drevet af et magtspil, sådan som det ligger. Det betyder selvfølgelig en del.

- Det andet er, at Claus Hjort er neutral på den måde, at alle ved, at han er firmaets mand, siger kommentatoren.

Ifølge Peter Mogensen er Venstres bagland opmærksom på, at når Claus Hjort Frederiksen vurderer noget, så er det ikke med egeninteresse for øje, men så er det i partiets interesse.

- Derfor er han en stærk allieret for Lars Løkke at have med sig - og en svær en at have imod sig. Men Claus Hjort kan også tabe en magtkamp. Sådan er det selvfølgelig også, understreger han.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...