Kommentator: Ministre forsøger uden held at flytte fokus fra sms'er

Socialdemokrater forsøger at skabe en modhistorie til sms-sagen. Det vurderer Børsens politiske kommentator.

Landbrugs- og fødevareminister Rasmus Prehn (S) har, ligesom flere andre socialdemokrater i de seneste dage, gerne villet minde om den risiko, som coronasmittede mink udgjorde i november sidste år, inden alle danske mink blev aflivet. (Arkivfoto).

Landbrugs- og fødevareminister Rasmus Prehn (S) har, ligesom flere andre socialdemokrater i de seneste dage, gerne villet minde om den risiko, som coronasmittede mink udgjorde i november sidste år, inden alle danske mink blev aflivet. (Arkivfoto).

KØBENHAVN:Fødevare- og landbrugsminister Rasmus Prehn (S) og social- og ældreminister Astrid Krag (S) er to af de socialdemokrater, der har været på de sociale medier de seneste dage for at skrive om sidste års minksag.

Børsens politiske kommentator, Helle Ib, vurderer, at det er et forsøg på at dreje samtalen hen på noget andet end slettede sms'er og eventuelt manglende lovhjemmel.

- Så længe, at statsministeren ikke har svaret på de helt oplagte spørgsmål om sms-sagen, så tror jeg ikke, at socialdemokraterne får noget ud af at forsøge at lave den her modhistorie, siger Helle Ib.

- Det går ikke at forsøge at trænge igennem med, hvad der virker som en meget koordineret indsats på de sociale medier, når der er centrale spørgsmål, som ikke er besvaret, tilføjer hun.

Rasmus Prehn delte onsdag på sin Facebook-side et kort over, hvor udbredt smitten på de danske minkfarme var i november sidste år.

Tirsdag delte han også et opslag om noget lignende, hvor han stiller en række spørgsmål til de borgerlige partier, som han kritiserer for at tale coronasmitten blandt mink ned.

Det opslag referer Astrid Krag også til i sit eget opslag. Her nævner hun, at regeringen ikke ville risikere, at coronamutationen blandt mink gik ud over vaccinernes effekt.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) og beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard (S) delte også tirsdagens opslag fra Rasmus Prehn på deres Facebook-sider.

Helle Ib mener ikke, at det er overraskende, at socialdemokraterne gerne vil lave en modhistorie.

Men det kan ufrivilligt komme til at minde om noget af det blå forsvar af Inger Støjberg i Rigsretten, påpeger hun.

- Det er det med, om der er et politisk mål, der kan legitimere, at man kommer over i en gråzone. Jeg tror, at politikere - uanset hvad de kan hive op af hatten - gør klogt i at holde de to ting adskilt, siger hun.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.