Kommentator: Næste målinger kan afgøre Løkkes fremtid

Venstre venter den næste tids meningsmålinger med stor spænding. Løkkes fremtid er på spil, siger kommentator.

De kommende ugers meningsmålinger kan få afgørende betydning for opbakningen til Venstres pressede formand, Lars Løkke Rasmussen, som siden sidste uge har været under beskydning i endnu en bilagssag.

Det vurderer politisk kommentator og chefredaktør på Fyns Amts Avis, Troels Mylenberg.

- Man kan sige, at boet skal gøres op. Hvis skadevirkningen af denne sag er så stor, at Venstre mister betydelig opbakning i meningsmålingerne, så kan det være dråben, siger han.

- Målingerne er partiets chance for at finde ud af, hvor trætte befolkningen er af denne sag, og om sagen kan koste dem sejren ved næste folketingsvalg, som de ellers har stået til i de seneste år, fortsætter han.

I sidste uge kom det frem, at Venstres partikasse har betalt tøj for 152.000 kroner til Lars Løkke Rasmussen, og at formandens hustru og søn har fået en rejse til 11.000 kroner til Mallorca i forbindelse med et seminar efter folketingsvalget i 2011.

I et forsøg på at lægge låg på sagen besluttede Lars Løkke Rasmussen søndag at fremskynde et møde i Venstres forretningsudvalg til tirsdag.

Mødet vil ikke i sig selv få konsekvenser for Løkkes fremtid, vurderer Troels Mylenberg, men udvalgets medlemmer ser alligevel med stor alvor på dagsordenen, siger han:

- Partiets ledelse skal nå til enighed om, hvilke budskaber man skal gå ud med i sagen. Det handler om, hvad man skal sige til offentligheden og ikke mindst, hvad man skal sige til Venstres medlemmer, hvoraf flere har udtrykt utilfredshed med deres formand.

Samtidig kan der være medlemmer af udvalget, som vil have garanti for, at det er slut med uheldige sager, vurderer han.

I den seneste meningsmåling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau, ligger Venstre til 25,9 procent opbakning blandt vælgerne. Det er knap en procent under resultatet ved folketingsvalget i 2011 og næsten tre procent under vælgeropbakningen for en måned siden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.