Kommentator: Ny SF-strategi er gammel

Efter hug i meningsmålingerne lancerer SF-formand en ny strategi, der indeholder problemer, mener SF-kender.

Kommentator: Ny SF-strategi er gammel

Der er ikke tale om nogen ny, stor, forkromet strategi, som SF-formand Annette Vilhelmsen har med i håndtasken, når hun fredag rejser til Middelfart for at deltage i et møde i landsledelsen.

Det vurderer politisk kommentator og SF-kender Hans Mortensen, Weekendavisen.

- Det er ikke en ny strategi, det er jo i virkeligheden en gammel strategi, for det er det, som SF står for. Men det er nok klogt at vende tilbage til sit fokus på det grønne område, siger han.

Ifølge Politikens oplysninger skal SF fremover have fokus på tre hovedområder, som er: Velfærd, grøn omstilling/nye job og fordelingspolitik.

Efter lanceringen af regeringens nye vækstplan har partiet fået stor kritik fra baglandet på grund af manglen på SF-politik i planen. Men også SF's nye strategi møder kritik for ikke at stemme overens med vækstplanen. Den vurdering er Hans Mortensen enig i.

- De to ting stemmer ikke overens, og det tyder på, at det ikke er sidste gang, at SF kommer til at sluge kameler i denne regering, siger han.

Han mener, det er modstridende, når SF vil satse på miljø og velfærd under en uge efter, at partiet er med til at lancere en aftale, der betyder ringere miljø og mindre velfærd for kontanthjælpsmodtagere og studerende.

Fokuspunkterne skal blandt andet være med til at bringe SF tilbage på det politiske kort, efter at partiet i de seneste dage har fået tæv i meningsmålingerne.

I en ny måling fra Voxmeter for Ritzau, hvor de adspurgte vurderer de politiske ledere, er SF-formandens popularitet faldet stort.

I efteråret vurderede 16,3 procent af danskerne hende til at være en stærk politiker, men i den nye kvartalsmåling er det tal dykket til 9,5 procent.

- Både partiet og Annette Vilhelmsen er under kæmpe pres, fordi der er en bred skuffelse i partiet over, at hun ikke har formået at styrke SF i regeringen. SF er stadig prygelknabe og har det svært med at få sin politik igennem.

- Dem, der troede på hende, er blevet skuffet voldsomt, siger Hans Mortensen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.