Kommentator om Holst: Det har ikke set godt ud længe

At Carl Holst træder tilbage som minister ligner hans egen beslutning, vurderer Elisabet Svane.

Elisabet Svane, politisk redaktør på Fyens Stiftstidende, mener ikke, det er overraskende, at Carl Holst træder tilbage som forsvarsminister.

- Man kan sige, at som forløbet er lagt op i dag, var det op til ham selv, om han skulle træffe afgørelsen om at træde tilbage, siger hun til Ritzau.

- Der kommer hele tiden nye ting frem, og det har jo ikke set godt ud længe.

Carl Holst har haft flere sager hængende over hovedet, efter at han blev udnævnt som minister for Forsvaret og nordisk samarbejde.

Sagerne om udbetalt eftervederlag fra regionen til Carl Holst, håndteringen af utilfredse flymekanikeres krav om at stoppe indsatsen mod Islamisk Stat, og grundlaget for den danske krigsdeltagelse i Irak har tidligere bragt forsvarsministeren i fokus.

Desuden er der sagen om, at Carl Holst tilsyneladende har brugt Christian Ingemann Nielsen som sin personlige hjælper, mens Ingemann var ansat i Region Syddanmark i forbindelse med folketingsvalget i sommer, der har fået bægeret til at flyde over.

- Det ligner jo, at det er Carl Holst selv, der har truffet valget om at træde tilbage. Man ved det jo selvfølgelig aldrig, men det er i hvert fald sådan, det ser ud.

Elisabet Svane vurderer, at der måske allerede står en arvtager klar i kulissen.

- Et helt frisk skud fra hoften er Jakob Ellemann-Jensen. Med hans militærbaggrund og høje plads i partiet, er det sådan en som ham, man tænker kunne være et oplagt ministeremne.

Ellemann selv har dog ingen kommentar til spekulationerne.

- Det har jeg - pudsigt nok - ingen kommentarer til, skriver han i en sms til Ritzau.

Jakob Ellemann-Jensen er i øjeblikket politisk ordfører i Venstre

Spørgsmål: Hvad med Søren Gade, er det helt udelukket?

- Er det ikke noget med, at han har været forsvarsminister en gang, spørger Elisabet Svane ironisk med henvisning til de mange sager under Gades periode som forsvarsminister.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst

Mest læste