Kommentator: Regeringens burkaforbud ender i ingenting

Hans Engell tror ikke, at burkaforbuddet bliver til noget efter kritiske røster fra Liberal Alliance.

Ritzau
Regeringen er ved at udarbejde et lovforslag, der skal forbyde burkaer og niqaber i det offentlige rum. Foto: Scanpix/Karlheinz Schindler/arkiv
Politik 25. januar 2018 15:12 - Opdateret 25. januar 2018 15:29

Regeringen er på vej mod et nederlag med sit maskeringsforbud - bedre kendt som burkaforbud.

Det vurderer politisk kommentator Hans Engell.

- Alt peger i retning af, at det bliver en maveplasker for regeringen.

- Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) kan ikke skabe flertal i regeringen for et så vidtgående forbud. Dermed kan der ikke fremlægges noget lovforslag, siger han.

Et udkast fra Justitsministeriet til et maskeringsforbud, som DR Nyheder har set, viser, at forbuddet også skal omfatte eksempelvis huer og kunstigt skæg.

Regeringspartiet Liberal Alliance sår tvivl om, hvorvidt regeringen og støtterne fra Dansk Folkeparti kan udforme et "meningsfuldt" burkaforbud.

LA vil ifølge politisk ordfører Christina Egelund ikke være med til at smide folk i fængsel for at gå i noget forkert tøj.

Heller ikke Børsens politiske kommentator, Helle Ib, kan se, hvordan LA kan være med på det udkast, som er på bordet lige nu.

- Nu må vi se, om det, der er lagt frem nu, bliver det endelige resultat. Bliver det tilfældet, så er det klart, at så vil LA have problemer med at stemme for, siger hun.

Regeringen vil med maskeringsforbuddet forbyde de muslimske klædedragter burka og niqab i det offentlige rum.

Regeringen lægger op til, at en overtrædelse af forbuddet skal udløse en bøde på 1000 kroner eller fængsel i op til tre måneder.

Emnet har splittet regeringspartierne fra begyndelsen. De Konservative er for et burkaforbud, mens LA er imod.

I Venstre delte spørgsmålet folketingsgruppen i to. Men i november traf partiet en beslutning om at støtte op om "et maskeringsforbud", da et egentligt burkaforbud kan være religiøs diskrimination.

Hverken Hans Engell eller Helle Ib tror, at sagen er så stor, så LA overvejer at forlade regeringen.

- Men jeg tror, at LA betaler tilbage, fordi de føler, at de har solgt så meget ud på skatteområdet, at de ikke kan bære et nederlag på det værdipolitiske, siger Engell, mens Helle Ib tilføjer:

- Det er mit klare indtryk, at også andre end Liberal Alliance vil være imod, hvis det ender med, at folk kan risikere at komme i fængsel på grund af noget beklædning. Det tror jeg også,at mange Venstre-folk er imod.

Tidligere miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) har ikke tænkt sig at stemme for regeringens maskeringsforbud, har hun udtalt.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...